Ylitorniolla tulvavesi noussut paikoitellen ajoväylille asti – "Autoja oli jäänyt saarroksiin veden keskelle"

Tulvavesi on noussut Ylitorniossa Aavasaksan kohdalla ajoväylille asti 0:41
Katso videolta, miltä autolla ajaminen tulvan läpi näyttää.

Tulvavesi on noussut Ylitorniolla Aavasaksan kohdalla jo ajoväylille asti, kertoo reitillä tänään ajomatkalla ollut helsinkiläinen Antti Einiö MTV:lle. Katso videolta, miten autolla ajaminen tulvan läpi sujuu.

Helsinkiläinen Antti Einiö törmäsi erikoiseen tilanteeseen tänään ajaessaan Norjan kalastusreissulta kotiinpäin. Tulvavesi oli peittänyt ajoreitin noin 200 metrin mittaiselta matkalta.

– Ajoimme Kilpisjärveltä kohti Torniota ja noin 100 kilometriä ennen Torniota, Aavasaksan kohdalla, näkyi, että vesi oli noussut ajoväylälle.

– Tulvat näkyivät reitillämme jo aiemminkin. Näimme, että autoja oli jäänyt saarroksiin veden keskelle pieniin saarekkeisiin ja ihmiset olivat suojanneet talojaan.

Einiö matkaseurueineen päätti kuitenkin jatkaa matkaansa tulvaveden peittämää tietä pitkin, mutta ihmettelee, miksi autoilijoita ei ohjattu kiertotielle.

– Ajoimme tähän päätielle liikenneympyrästä, josta osa jatkoi matkaansa suoraan ja osa oikealle. Me käännyimme oikealle päästäksemme päätielle. Saatoimme valita väärän reitin, mutta emme huomanneet ohjausta vaihtoehtoiselle reitille.

– Ajoimme sitten tulvan läpi, kun näimme, että edellä olevat autot tekivät samoin. Kyllähän se vähän jännitti, että miten käy, kun tällaisella matalammalla autolla siitä ajaa, mutta ihan hyvin siitä pääsi. Veden syvyys tiellä oli ehkä noin 15–20 senttimetriä.

Lue myös:

    Uusimmat