Yli 50 vuotta penkkariautoa kuljettanut Tapio antaa arvionsa nykypäivän nuorista: "Osaavat käyttäytyä hienosti"

8:39

Tänään kaduille levittäytyivät jälleen lukionsa päättävät abiturientit. Toimittajamme Mika Tommola hyppäsi Helsingin Saksalaisen Koulun abiturienttien matkaan seuraamaan tunnelmia. 

Helsingin Saksalaisen koulun abiturienttien alla ei ole mikä tahansa menopeli, vaan vuoden 1969 oranssi Scania, jolla TapioOksanen on ajanut valmistusvuodesta saakka, yhteensä siis yli 50 vuotta. 

Vuosikymmeniä abiturientteja kuljettanut auto ei ole simahtanut kertaakaan, kehuu itse kuorma-autoaan huoltava Oksanen. Hän painottaakin säännöllisen huollon olevan auton pitkän iän salaisuus. Lisäksi öljyllä on väliä. 

– Sopiva öljy tulee olla, ja öljy vaihdetaan mieluummin liian aikaisin kuin ajetaan ylipitkiä kilometrimääriä. 

Auto on siis pysynyt kutakuinkin samana, vaikka ikää onkin tullut lisää. Entä ovatko lavalle nousevat nuoret muuttuneet vuosikymmenten mittaan?

– He ovat jotenkin älykkäämpiä. Fiksumpia, terävämpiä ja osaavat käyttäytyä hienosti. Nykyään nuoriso on asiallista ja hillittyä, Oksanen arvioi. 

Myös lavan kyydissä olevat nuoret ovat silminnähden onnellisia. Helsingin Saksalaisen koulun oppilailla on siihen vielä yksi lisäsyy. 

–  Saksalaisessa koulussa me ollaan tehty kirjoituksetkin jo ennen penkkareita, joten nyt pystyy juhlimaan kunnolla sitä, että on kova urakka takana, Janneksi esittäytyvä abiturientti kertoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja