Yli 200 000 suomalaisen tiedot vuotaneet hakkerisivustolle, F-Secure varoittaa

Yli 200 000 suomalaisen LinkedIn-tiedot on hakkeroitu – tietoturva-asiantuntija kertoo, onko syytä huoleen 4:44
Mikko Hyppönen MTV Uutiset Liven vieraana: Tämä vuodosta tiedetään, ja näin Linkedin-käyttäjän kannattaa toimia nyt.

Yli 200 000 suomalaisen LinkedIn-käyttäjän tietoja on vuodettu hakkerifoorumille, F-Secure kertoo Twitterissä. Vuodetuissa tiedoissa on käyttäjien nimiä, puhelinnumeroita ja sähköpostiosoitteita.

F-Secure kertoo varoittaneensa asiakkaitaan vuodosta, jonka tietoja voidaan käyttää muiden vieläkin arkaluontoisempien tietojen hakkerointiin, yhtiö varoittaa. Rikolliset voivat lähestyä uhreja esimerkiksi huijauspuheluin tai tekeytymällä uhrien tuttaviksi tietoverkossa.

Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

F-Secure täsmentää, että tiedot on vuodettu automaattisella "kaavinnalla", joka ei ole sallittua LinkedInissä. Tekotavan vuoksi LinkedIn itse on kuitenkin kiistänyt joutuneensa tietomurron kohteeksi.

Katso jutun alussa olevalta videolta tietoturva-asiantuntijan haastattelu: Mitä tästä LinkedIn-tietovuodosta tiedetään, ja voiko henkilö, jonka tietoja on vuodettu, tehdä asialle mitään?

Juttua muokattu 31.10.2022: Lisätty tietoturva-asiantuntija Mikko Hyppösen tuore haastattelu. Täsmennetty otsikkoa kello 17.34, tiedot vuodettiin hakkerointisivustolle, niitä ei teknisesti hakkeroitu.

Lue myös:

    Uusimmat