Mainos

Yleisurheilujoukkueen perustanut Vatikaani tahtoo mukaan olympialaisiin – mukana nunnia, pappeja ja 62-vuotias professori

Maailman pienin valtio Vatikaani on perustanut yleisurheilumaajoukkueen, jonka tavoitteena on päästä olympialaisiin. Se sai hyväksynnän joukkueelle Italian olympiakomitealta, kertoo The Guardian.

Vatikaanissa asuu arviolta noin tuhat ihmistä ja joukkueessa on mukana jo 60 urheilijaa. Siihen kuuluu sveitsiläiskaartilaisia, pappeja, nunnia, apteekkareita ja 62-vuotias professori, joka työskentelee Vatikaanin apostolisessa kirjastossa. Maan olympiakomitean kanssa solmitun sopimuksen kanssa, on joukkue mukana Italian yleisurheiluliitossa, ja sen tavoitteena on päästä kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n jäseneksi.

Maa toivoo pääsevänsä kilpailemaan kansainvälisiin kilpailuihin, mukaan lukien Euroopan pienten valtioiden kisat, joihin pääsevät mukaan kaikki maat, joissa asuu alle miljoona ihmistä. Sen lisäksi se aikoo saada samanlaisen sopimuksen aikaan Italian paralympialiiton kanssa.

– Unelmamme on ollut se, että olympialaisten avajaisissa nähtäisiin myös Pyhän istuimen lippu, joukkueen puheenjohtaja ja Vatikaanin kulttuuriministeriön urheiluosaston johtaja Melchor Jose Sanchez de Toca y Alameda sanoi. 

Hän totesi myös, että kyseessä ei ole mikään lyhyen tai keskipitkän aikavälin tavoite. Vatikaani tahtoo olla mukana kilpailuissa, joissa on kulttuurillista tai symbolista arvoa.

Vatikaanissa apteekkarina toimiva juoksija Michela Ciprietti sanoi, että joukkueen tarkoitus ei ole pelkästään olla kilpailullinen, vaan se tahtoo olla mukana kulttuurin kehittämisessä sekä rasismin ja väkivallan vastaisessa taistelussa.

Italian olympiakomitean puheenjohtaja Giovanni Malago toivotti Vatikaanin maajoukkueen tervetulleeksi, vaikkakin myönsi, että maa voi joskus viedä mitalin Italialta. Hän sanoi vitsikkäästi, että älkää kasvako liian suuriksi.

Vatikaani on viime vuosina perustanut epäviralliset jalkapallo- ja krikettijoukkueet. Yleisurheilujoukkue on kuitenkin ensimmäinen virallinen maajoukkue. Maan urheilijat nähdään ensimmäisen kerran tositoimissa 20. tammikuuta, kun Roomassa kisataan Miguel Sanchezin 10 kilometrin juoksun muistokilpailu.

Alla keskiviikon iltakymmenen Tulosruutu.

5:57

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja