Yleisimmät kauneusmokat – näin selätät ne!

Mitä naisen elämä olisikaan ilman silloin tällöin sattuvia kauneusmokia. Kauneusvinkit-sivusto kokosi yhteen yleisimmät mokat ja selvitti, miten niistä selvitään.

Lähtikö poskipunan käyttö käsistä tai suihkutitko liikaa parfyymia? Ei hätää, jokainen nainen joutuu silloin tällöin tilanteeseen, jossa meikistä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Kauneusvinkit-sivusto kokosi yhteen yleisimmät meikkimokat, ja selvitti, miten ne korjataan nopeasti ja vaivatta.

Kynsilakka rullalla

Kaikille kynsiään hoitaville naisille on käynyt joskus näin: lakkaat kyntesi ja kiireessä sotket ne. Jos sinulla on kynsilakanpoistoainetta lähellä, kostuta sormenpääsi aineeseen ja sipaise sitä suttaantuneen kynnen päälle. Kynsilakanpoistoaine tasoittaa rullalle menneen lakan ja kuhmut.

Jos kynsilakanpoistoainetta ei ole saatavilla, paina suttaantunut kynsi kielen päälle. Sylki ja pieni paine auttavat pehmentämään ja tasoittamaan värin.

Poskipunaa on korvissa asti

Katsooko peilistä Pelle Hermanni? Nyrkkisääntö poskipunan ja aurinkopuuterin levityksessä on, ettei rajat saa näkyä. Jos rajat näkyvät, nappaa kuiva meikkisivellin, meikkisieni tai vanua. Aloita häivytys poskiluun kohdalta ja käy läpi koko poski kevyesti pyörivin liikkein.

Toinen helppo kikka on lisätä läpikuultavaa puuteria kevyesti poskipunan päälle, jolloin väri tasoittuu.

Huulipunaa hampaissa

Sen sijaan, että ryntäät peilin eteen hinkkaamaan huulipunaa pois hampaista, pidä huoli, ettei se ylipäätään päädy sinne saakka. Kätevä keino on huulipunan levityksen jälkeen asettaa sormi huulien väliin ja vetää se hitaasti pois. Näin ylimääräinen puna huulten sisäpuolelta tarttuu sormeen, ei hampaisiin.

Mascara silmäluomilla

Mascaran tarttuessa luomille, älä pyyhi sitä heti pois, vaan odota minuutin verran. Kun mascara on kuivunut, se on helppo poistaa vanupuikolla ilman, että se leviää enempää.

Yliannostus parfyymia

Oman hajuveden haistaa vain hetken aikaa, sillä nenä tottuu tuoksuun pian. Tästä syystä moni suihkuttelee tuoksua vähän liiankin kanssa ja tuloksena hajuvesi tuoksuu kilometrien päähän ja lähellä olevat ihmiset ovat astmakohtausvaarassa.

Jos hajuvettä tuli tuoksuteltua liikaa, hyvä keino on astua vähäksi aikaa ulkoilmaan, joka neutralisoi tuoksun. Toinen kikka on suihkauttaa ilmanraikastinta ilmaan ja astua sen läpi. Ilmanraikastimien tarkoitus on neutralisoida muut hajut, joten se neutraloi myös hajuveden.

Jauhonaama

Näyttääkö naamasi siltä kuin olisit pistänyt sen jauhopussiin? Puuterin levityksessä on helppo lyödä läskiksi varsinkin, jos puuteri on sävyltään väärä. Liika puuteri vanhentaa ihoa huomattavasti, joten muista että vähemmän on enemmän, vaikka ihosi kiiltelisikin.

Jos moka on jo ehtinyt sattua, sen voi korjata nopeasti. Paras keino on kostuttaa pyyhe ja painella sillä kevyesti kasvoja, jolloin ylimääräinen puuteri tarttuu pyyhkeeseen.

Hiustensuoristaja kuivatti hiukset

Pahoin kuivuneeseen hiukseen ei tehoa kuin hiusten leikkaaminen. Voit kuitenkin koittaa hätäkeinoa: syvähoitavaa tuotetta, kuten hoitavaa öljyä tai kosteuttavaa, hiuksiin jätettävää hoitoainetta. Kun hius on vaurioitunut, jätä kaikki hiustenmuotoilulaitteet kaappiin.

Jatkossa käytä aina suoristajan alla lämmöltä suojaavaa ainetta, äläkä koskaan lämmitä suoristajaa yli maksimin.

Lue myös:

    Uusimmat