Yle: Vanhukset pääsivät viimeksi ulos kesällä, potilaita lukittu huoneeseen ja sidottu – kunnallisen hoivakodin toiminnassa vakavia puutteita Sallassa

2:12
Video: Markus Henriksson kertoi helmikuussa MTV Uutisille Valviraan tulleista vanhustenhoitoa koskevista ilmoituksista.

Sallassa sijaitsevan kunnallisen hoivakodin toiminnassa on paljastunut vakavia puutteita, uutisoi Yle.

Esimerkiksi Kinttalakodin henkilökunnan lääkeluvat eivät ole olleet täysin kunnossa, eikä kaikkia lääkkeitä ole merkitty oikein.

Myös rajoitustoimien, kuten potilaan sitomisen tai huoneeseen lukitsemisen, käyttämisessä ja kirjaamisessa on ollut ongelmia. 

– Lisäksi vanhuksille ei oltu järjestetty lainkaan viriketoimintaa ja he olivat päässeet ulos viimeksi kesällä, Sallan kunnan sosiaali- ja terveysjohtaja Annukka Marjala lisää Ylen jutussa.

Hoitokoti siirtyy seuraavaksi Attendolle

Kinttalakodin puutteet tulivat ilmi viranomaisten valvontakäynnillä. Samalla kävi ilmi, että kaiken lisäksi hoitokodin tilat ovat ahtaat, ja työntekjöillä on ollut paljon poissaoloja, minkä seurauksena sijaisia on käytetty runsaasti.

Marjalan mukaan puutteet eivät kuitenkaan ole heikentäneet asukkaiden terveydentilaa.

Kinttalakodin oli jo aiemmin päätetty siirtyvän tulevaisuudessa Attendolle. 

Otsikkoa muutettu 15.3. kello 19.20. Otsikon sanajärjestys muutetu niin, ettei siitä tule sellaista mielikuvaa, että hoivakodin asiakkaita olisi pidetty sidottuna lukittujen ovien takana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja