Mainos

Yle: Räty uskaltautui vihdoin julkisuuteen

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n puheenjohtaja Timo Räty uskaltautui viimein julkisuuteen.

Räty vältteli mediaa viikonlopun ajan. Hän ei vastannut toimittajien useisiin soittopyyntöihin koskien liiton viestintäpäällikkö Hilkka Ahteen irtisanomista.

– Syynä irtisanomiselle oli pitkään jatkunut luottamuspula. Ihmiset kokivat luottamuspulan niin suureksi, ettei edellytyksiä työsuhteen jatkamiselle ollut, vastasi Räty lähes ilmeettömänä ja rauhallisella äänellä.

Julkisuudessa entiset AKT:n jäsenet ovat niittäneet Rätyä muun muassa huutavaksi ja kiusaavaksi johtajaksi.

– En tunnista itseäni näistä sanoista. Varmaankin on totta, että vaadin jokaista tekemään oman työnsä hyvin. Kun lähdetään liikkeelle tärkeissä asioissa, kaikkien on tehtävä voitavansa.

Räty muistuttaa, että hänen edeltäjänsä liiton johdossa vastasi myös henkilöstöpuolesta. Räty sanoi tullessaan valituksi AKT:n johtoon kymmenen vuotta sitten, että henkilöstöasiat jäävät jonkun muun harteille. Kuten jäivätkin.

Rädyn mukaan irtisanominen ei liity Ahteen kiusaamisväitteisiin.

– Tutkintapyyntö ei ollut millään tavalla vaikuttava tekijä potkuihin. Irtisanomisella ei ollut kiire, mutta luottamuspula oli vain kasvanut niin suureksi, ettei edellytyksiä työsuhteen jatkamiselle ole.

Räty: Tein virheen osallistuessani äänestykseen

Räty ei ole puhunut Ahteen kanssa pitkään aikaan. Hän kertoo kaksi vuotta sitten tehdystä ratkaisusta, jonka takia hän ja Ahde eivät ole olleet kahden kesken samassa tilanteessa.

– Tämä johtuu erilaisista tapahtumista, joista meillä on erilainen käsitys, Räty koettaa selventää vastaustaan toimittajan pyynnöstä.

Räty painottaa useaan kertaan haastattelun aikana olevansa tyytyväinen siihen, että kiusaamistapaus on poliisitutkinnassa. Hän ei sanomansa mukaan voi mennä yksityiskohtiin luottamuspulasta, koska viranomaistutkinta on kesken.

Ahde irtisanottiin perjantaina liiton kokouksessa. Irtisanomisesta päätettiin suljetulla lippuäänestyksellä. Räty kertoo, ettei ottanut kantaa äänestykseen, mutta äänesti muiden mukana.

– Se oli minulta virhe. Ei olisi pitänyt osallistua äänestykseen.

Räty myöntää, että kohu on ollut haitaksi koko ammattiyhdistysliikkeelle sekä AKT:lle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.