Yle: hallitus alkaa tällä viikolla avata Suomen rajoja ulkomaille – ensimmäisten joukossa Suomeen pääsisi Virosta ja muista Baltian maista

Laivaliikenne Viroon alkoi – elpyminen normaaliksi voi kestää pitkään 1:57
Katso myös video: MTV Uutiset kertoi Suomesta Viroon suuntaavan laivaliikenteen uudelleen käynnistymisestä kesäkuun alussa.

Ylen tietojen mukaan hallitus neuvottelee torstaina siitä, miten ulkomaiset matkailijat pääsevät Suomeen kesälomamatkoille.

Suomi on rajoittanut matkailua muista maista koronatilanteen takia. Tällä hetkellä ulkomaalainen voi tulla Suomeen Schengen-rajan yli vain työn tai muun välttämättömän syyn takia. Rajoitukset ovat voimassa 14. kesäkuuta saakka.

Hallitus on kehottanut suomalaisia välttämään tarpeetonta ulkomaanmatkailua. Kyse on suosituksesta, sillä perustuslain mukaan suomalainen saa aina lähteä ja palata.

Ulkomailta palaavien pitää tämänhetkisen ohjeen mukaan rajoittaa tarpeettomia lähikontakteja ja noudattaa omaehtoista karanteenia kahden viikon ajan.

Ylen mukaan hallitukselle esitettäisiin, että matkailu avautuisi Baltian maiden eli Viron, Latvian ja Liettuan kanssa. Matkailu sallittaisiin vastavuoroisesti myös Tanskasta, Norjasta ja Islannista.

Heinäkuun alusta myös Saksan-matkailua avattaisiin. Rajoitusten purkaminen olisi Ylen mukaan vielä osin ehdollista.

Hallitus pohtii torstaina myös yli 500 hengen yleisötilaisuuksien rajoituksia.

Lue myös:

    Uusimmat