Suomi voi päästä jo pian mukaan ”Baltian kuplaan": ulkoministeri Haavisto keventäisi rajarajoituksia lähialueilla – paitsi Ruotsissa

Pekka Haaviston mukaan on olemassa edellytyksiä rajarajoitusten keventämiselle 1:12
Ulkoministeri Pekka Haavisto kommentoi ulkomaille matkustamista.

Matkustus Baltian maihin ja Norjaan voi lähiaikoina helpottua. Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) kertoi tänään hallituksen neuvottelujen alla, että edellytyksiä kevennyksille voi olla.

Toistaiseksi erityisesti vapaa-ajan matkustusta on rajoitettu, jotta koronavirus ei pääsisi leviämään.

Viro, Latvia ja Liettua ovat jo keskenään sopineet rajojensa avaamisesta Baltian maiden kansalaisille. Suomelle voi pian olla paikka päästä mukaan tähän "Baltian kuplaan".

– Voimassa olevat sisärajojen matkustussäännöt ovat 14. kesäkuuta asti voimassa. Minusta tuntuu, että olisi edellytyksiä keventää rajoituksia ainakin lähialueilla, Baltian maissa ja mahdollisesti Norjassa pohjoisrajalla. Joka päivä on seurattu tautitilannetta ja vertailtu eri maiden tilannetta, Haavisto kertoi Säätytalon rappusilla.

Haavisto korostaa samalla sitä, että maiden koronaluvut ja tautitilanteet ratkaisevat sen, sallitaanko matkustus ulkorajojen yli tavalliseen tapaan.

– Täytyy mennä tautitilanteen mukaan. Baltiassa on onnistuttu hyvin ja Tanskassa sekä Norjassa on ollut samanlaista hyvää kehitystä, Haavisto pohtii.

Ruotsin osalta Haavisto asettelee sanansa varovaisemmin. Matkustusta Ruotsiin ei olla näillä näkymin ensimmäisenä sallimassa, koska koronatilanne on Ruotsissa Pohjoismaiden pahin.

– Täytyy toivoa, että Ruotsissa päätetyt toimenpiteet tehoaisivat myös, Haavisto muotoilee. 

Lue myös:

    Uusimmat