Hallitus kokoontuu neuvottelemaan matkailurajoituksista ja maskeista

Hallitus käy Helsingin Säätytalon neuvotteluissa läpi matkustusrajoitusten tilannetta erityisesti lähialueiden eli Pohjoismaiden ja Baltian osalta. Pohjoismaista Tanska ja Norja ovat omia rajojaan jo jonkin verran avanneet.


–  Baltian maat ovat pitäneet yhteyttä ja nimenomaan Viron ulkoministeri Urmas Reinsalun kanssa on käyty keskustelua. Kovastihan siellä jo toivottaisiin myös suomalaisia matkailijoita tänä kesänä. Varmasti meille esitellään tautitilannearvio, ja sitten täytyy katsoa, ettei tule isoja riskejä, ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.)  sanoi medialle neuvotteluihin mennessään.


Viro on sallinut vapaa-ajan matkustamisen suomalaisille kesäkuun alusta alkaen.


–  Ruotsin kanssakin käydään keskustelua, mutta siellä tautitilanne on erilainen ja sen mukaan täytyy mennä. Totta kai pohjoismaiset naapurit toivovat, että kesän aikana yhteydenpito paranee ja rajan yli päästään.


Haaviston mielestä jos rajoja päätetään avata, myös karanteenisäännöt muuttuisivat. Hänen mielestään sääntöjen pitäisi olla sellaiset, että ihmisten on niitä helppo noudattaa ja ymmärtää.


Hallitus kuulee neuvotteluissa tautianalyysiä ja pohtii sen perusteella, missä aikataulussa rajaliikennettä voisi helpottaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja