Ylä-Malmin perhesurman yrityksestä pitkä vankeustuomio: Isä tuomittiin kolmen murhan yrityksestä yli 10 vuodeksi vankeuteen

1:05
Poliisin kuvat paljastavat tulipalon aiheuttamat tuhot. Katso video.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi tänään 37-vuotiaan miehen tuhotyöstä ja kolmesta murhan yrityksestä 10 ja puolen vuoden vankeuteen. Mies yritti murhata entisen vaimonsa ja kaksi pientä lastaan sytyttämällä tuleen omakotitalon, jonka yläkerrassa nainen ja 2- ja 4-vuotiaat lapset olivat nukkumassa.

Tulipalo tapahtui Helsingin Ylä-Malmilla sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 16. toukokuuta.

Mies haki tapahtumayönä läheisestä autokatoksesta halkoja kahdella eri kerralla ja kasasi sitten nuotiot ex-vaimonsa talon ulko-oville ja takaseinustalle. Mies sytytti nuotiot palamaan, ja takaseinän tuli levisi nopeasti pitkin kaksikerroksisen puutalon seinää räystäslinjan kautta kattorakenteisiin. 

Lapset heräsivät palon ääniin ja he herättivät äitinsä. Myös naapurit havaitsivat palon ja saapuivat auttamaan. Nainen ja lapset pääsivät pelastautumaan ulos rakennuksesta vammoitta.

Kaksikerroksinen puinen omakotitalo tuhoutui korjauskelvottomaksi tulipalossa.

Tekoa edelsi miehen ja uhriksi joutuneen naisen ero keväällä 2022. Ex-pariskunnalla oli ollut riitaa lasten asioista.

Ei mitään aihetta teolle

Oikeus katsoi, että teot oli tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla ja yleistä vaaraa aiheuttaen.

Oikeus totesi, että teon uhreiksi joutuneet miehen ex-puoliso ja kaksi pientä puolustuskyvytöntä lasta eivät olleet antaneet mitään aihetta teolle. Käräjäoikeuden mukaan mies yritti tahallaan tappaa naisen ja lapset.

– Tavanomaista suurempaa vahingollisuutta ja vaarallisuutta sekä vastaajan suurempaa syyllisyyttä osoittaa se, että asianomistajat ovat olleet vastaajan entinen puoliso ja vastaajan kaksi pientä lasta. Sen vuoksi rangaistuksen on oltava selvästi keskimääräisiä murhan yrityksestä tuomittuja rangaistuksia ankarampi, oikeus toteaa päätöksessään.

Vankeustuomion lisäksi miehelle määrättiin mittavat korvaukset. Hänet tuomittiin maksamaan tulipalon aiheuttamista esine- ja irtaimistovahingoista sekä oikeudenkäyntikuluista yli 50 000 euroa. Näiden lisäksi hänet määrättiin maksamaan uhreille kärsimyskorvauksia yhteensä 15 500 euron edestä.

MTV Uutiset ei julkaise tuomitun miehen nimeä uhreina olleiden alaikäisten lasten takia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja