Yksinäisyyttä, väkivaltaa, ahdistusta? Näin saat kriisiapua pyhinä

Yksinäisyyttä, väkivaltaa, ahdistusta? Näin saat apua jouluna 2:12
Katso videolta, millaista apua joulunpyhinä on tarjolla!

Vaikka joulu on valon juhla, apua tarjoavien tahojen mukaan henkinen pahoinvointi korostuu joulunpyhinä. Tavallinenkin ihminen voi helpottaa pienillä teoilla läheisensä tilannetta.

Monella menee hyvin, mutta samaan aikaan toisilla murhetta aiheuttavat kallis ruoka, yksinäisyys, väkivallan uhka ja pelko työttömyydestä.

Keskusteluapua joulunpyhinä tarjoavat muun muassa Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Kirkon keskusteluapu ja Mieli Ry. 

Joka kolmas lapsi joutuu kokemaan kaltoinkohtelua ja väkivaltaa tai altistuu muuten perheväkivallalle kotonaan. Arviolta 150 lasta ja aikuista viettää tämän joulun Ensi- ja turvakotien liiton turvakodeissa.

Yksinäisyys on kasvamassa epidemian lailla, kerrotaan Kirkon keskusteluavusta MTV Uutisille. Joulun ajan puheluissa korostuvat mielenterveysasiat: joulu voi korostaa surun, ikävän ja jopa vihan tunteita.

Nyt joulukuussa poliisilta on kantautunut huolestuttavia tietoja ihmisten yksinäisyydestä ja pahasta olosta. Pelkästään Lounais-Suomen poliisi kertoi, että hiljattain heillä oli neljän päivän aikana yli 50 tehtävää yksinäisyyteen ja itsetuhoisuuteen liittyen.

Apua tarjoavat tahot muistuttavat, että juuri nyt on tavallisen ihmisen aika muistaa lähimmäistään. Vähimmillään se voi olla ystävällinen puhelu tai viesti.

Katso videolta ylhäältä, millaista apua joulunpyhinä on tarjolla!

Lue myös:

    Uusimmat