Poliisilta surumielinen viesti joulun alla: Neljässä päivässä yli 50 tehtävää yksinäisyyteen liittyen

Yksinäisyys vaivaa kotona asuvia ikäihmisiä 8:21
Katso myös: Yksinäisyys vaivaa kotona asuvia ikäihmisiä.

Poliisi muistuttaa ihmisiä läheisten huomioimisesta joulun lähestyessä.

Lounais-Suomen poliisi kertoo tiedotteessa, että heillä on viimeisen neljän päivän aikana tullut poikkeuksellisen suuri määrä tehtäviä, jotka liittyvät ihmisten yksinäisyyteen ja pahaan oloon. 

– Tällä viikolla poliisi on yli 50 kertaa käynyt selvittelemässä asioita, kun on saatu tieto tai epäily siitä, että iäkäs, avuton tai pärjäämätön henkilö on akuutissa avun tarpeessa tai häneen ei olla saatu pitkään aikaan yhteyttä, Lounais-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan.

Poliisi on lisäksi käynyt yli 40 kertaa paikalla tai etsinyt, kun apua tarvitsevien ahdistus on kasvanut itsetuhoisuudeksi. Yli 30 kertaa poliisi on tehnyt kuolemansyyntutkintaa, kun ihminen on menehtynyt kotiinsa tai ulos. 

– Jokainen tällainen tapaus tietää osallisille surullista joulun odotusta. Ja kurjaahan se on myös poliisille, joka kerta, Lounais-Suomen poliisilaitoksen päivystävä yleisjohtaja, komisario Joonas Tikka kertoo tiedotteessa.

Pieni huomionosoitus voi olla elintärkeä

Tikka muistuttaa, että joulu voi olla monille ihmisille hankalaa ja yksinäistä aikaa. Pienetkin teot ja eleet, kuten puhelinsoitto tai vierailu, voivat olla erittäin merkityksellisiä. 

– Välittäminen on voimaa. Se auttaa ihmistä tuntemaan itsensä arvokkaaksi, osaksi perhettä tai yhteisöä. Nämä pienet hetket voivat olla yksinäiselle merkityksellisiä ja elintärkeitä.

Lue myös:

    Uusimmat