Yksi kuoli turbulenssilennolla Singaporeen – näin Finnairin lentäjät varautuvat vaaraan ilmassa

Yksi matkustaja kuoli ja useita loukkaantuntui Singapore Airlinesin lennon Lontoosta Singaporeen joutuessa rajuun turbulenssiin. Vastaava turbulenssi on kuitenkin erittäin harvinaista kerrotaan Finnairilta. 

Finnairin viestintäpäällikkö Mari Kanerva kertoo, että vakaviin vaaratilanteisiin johtanutta turbulenssia ei Finnairin lennoilla ole ollut. 

– Turbulenssista aiheutuvia vaaratilanteita en muista olleen. Lentäjät pyrkivät lennon jo suunnittelussa ja lennon aikana mahdollisuuksien mukaan välttämään alueita joilla on turbulenssia, kertoo Kanerva.

 Lievä turbulenssi on Kanervan mukaan tavallista lennoilla.

– Tavallisempaa tosiaan on, että tarjoilupöydällä olevat juomat vähän läikkyvät tai kaatuvat, jatkaa Kanerva.

Kanerva rauhoittelee, että koneet ovat suunniteltu kestämään voimakastakin turbulenssia.

– Henkilökunta on koulutettu kaikenlaisiin tilanteisiin, myös turbulenssiin. 

Muutamia vakavia turbulenssilentoja viime vuosina

Vain muutama kuukausi sitten maaliskuussa Uudessa-Seelannissa 13 lentomatkustajaa joutui sairaalaan rajun turbulenssin jälkeen. Aucklandin lentokentällä hoidettiin koneen laskeuduttua yhteensä noin 50:tä matkustajaa ja koneen henkilökunnan jäsentä.

CNN kertoo vuosi sitten maaliskuussa tapahtuneesta turmasta, jossa Valkoisen talon virkailija kuoli rajun turbulenssin kouriin joutuneella yksityislennolla Yhdysvalloissa. 

Vain hieman ennen sitä maaliskuun alussa vuonna 2023, Yhdysvaltojen Texasista Saksan Frankfurtiin matkalla olleen Lufthansan koneen matkustajat kokivat kauhunhetkiä, kun kone ajautui vakavaan turbulenssiin. Turbulenssin vuoksi seitsemän ihmistä toimitettiin sairaalaan koneen laskeuduttua.

Katso myös: 

Useita ihmisiä loukkaantui turbulenssissa lennolla Havaijille 0:29

Useita ihmisiä loukkaantui turbulenssissa lennolla Havaijille joulukuussa 2022.

Lue myös:

    Uusimmat