Mainos

Ykkösuutinen Ruotsissa: Olympiavoittaja syyttää suomalaista isäpuoltaan insestistä

Kolminkertaisen olympiamitalistin, korkeushyppääjä Patrik Sjöbergin, syytökset suomalaista isäpuoltaan ja valmentajaansa kohtaan kuohuttavat Ruotsia toden teolla.

Takavuosien ruotsalainen korkeushyppääjätähti paljastaa muistelmakirjassaan joutuneensa lapsena seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi.

Kirjassa Sjöberg, 45, kertoo suomalaisen valmentajansa ja isäpuolensa Viljo Nousiaisen käyttäneen häntä hyväkseen useiden vuosien ajan.

Paljastus ykkösuutinen ruotsalaismediassa

Muun muassa sanomalehti Aftonbladet on nostanut Patrik Sjöbergin kertomukset etusivunsa pääuutiseksi internetissä.

Sjöberg kertoo lehdelle, kuinka on tuntenut syyllisyyttä siitä, että on pantannut asioita sisällään niin kauan. Sjöberg uskoo, että Nousiaisella on useita muitakin uhreja.

– Minun piti täyttää velvollisuuteni niitä poikia kohtaan, jotka ovat kokeneet saman. Uskon, että useat henkilöt vahvistavat vielä kertomukseni.

Expressen-lehden urheilusivusto on puolestaan soittanut Nousiaisen Suomessa asuvalle isosiskolle.

– Minun on hyvin vaikea uskoa tätä, en ole koskaan kuullut mitään tällaista Viljosta, sanoo nimettömänä esiintyvä sisar tulkin välityksellä lehdelle puhelimitse.

Myös televisiokanava TV4 on kiinnostunut Nousiaisen Suomessa elävistä sukulaisista. Kanava jopa harkitsi ensin toimittajansa lähettämistä Nousiaisen synnyinkuntaan Kiuruvedelle, mutta tyytyi sitten tilaamaan materiaalia MTV3 Uutisilta. Nousiaisen sisaret ovat kuitenkin kieltäytyneet toistaiseksi televisiohaastatteluista.

"Spermatestejä ja karvojen ajelua"

Patrik Sjöberg kertoo kirjassaan Viljo Nousiaisen alkaneen käyttää häntä hyväksi, kun Sjöberg oli 11 vuotias. Valmentaja Nousiainen muutti yhteen Sjöbergin äidin kanssa, jolloin hyväksikäyttö sai Sjöbergin mukaan karumpia piirteitä.

- Ensimmäisinä vuosina hän "tutki" ja hieroi kehoani. Lisäksi hän porasi tirkistysreikiä vessaan ja kylpyhuoneeseen. Myöhemmin hän alkoi ottaa spermatestejä ja huumasi minua unilääkkeillä.

Sjöberg kertoo isäpuolensa hiipineen usein yöllä hänen huoneeseensa. Sjöberg kertoo heränneensä ihokarvat ajeltuina eräänä yönä .

"Pirunmoinen sika"

Kun Patrik Sjöbergiltä kysytään, mitä hän tekisi nykyään jos tapaisi Viljo Nousiaisen, on vastaus karu.

- En aio puolustella sitä pirunmoista sikaa enää. Jos olisin tavannut hänet aikuisiällä ennen tyttäreni syntymää, olisin nitistänyt hänet kuoliaaksi, Sjöberg vastaa Aftonbladetin kysymykseen.

- Nykyään ilmoittaisin poliisille ja varmistaisin, että hän joutuu lukkojen taakse.

Sjöberg kertoo, että hyväksikäyttö loppui teini-iässä. Siitä lähtien häntä on kalvannut syyllisyys siitä, että hän antoi Nousiaisen jatkaa valmentamista ja muiden nuorten hyväksikäyttämistä.

Viljo Nousiainen kuoli kesäkuussa 1999 sydänsairauteen Göteborgissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.