YkkösBonus, K-Plussa vai S-Etukortti? Testaa, mikä on sinulle paras vaihtoehto!

Tiedätkö, kuinka paljon todella saat hyötyä etukorteistasi? Nyt on avattu Suomen ensimmäinen sivusto, jossa voi vertailla kaupan etu- ja asiakaskortteja. Kannattaako.fi -sivun laskurilla voi selvittää, mikä etukortti sopii itselle parhaiten, ja mitä hyötyä eri korteista on. Vertailussa selviää, että keskittämällä ostoksensa kahden hengen talous voi säästää vuodessa jopa 400 euroa.

Suomalaisten lompakot ovat täynnä etu- ja kanta-asiakaskortteja. Suurten kauppaketjujen etukorttiohjelmat ovat kuitenkin monimutkaisia, eikä niistä saatavaa hyötyä ole aina helppo hahmottaa. Uusi laskuri auttaa nyt jokaista kaupassakävijää valitsemaan omaan elämäntilanteeseensa ja kulutustottumuksiinsa sopivan etukortin.

Helppokäyttöiseen laskuriin syötetään oman talouden koko, postinumero sekä arvio siitä, kuinka paljon rahaa kuluu kuukaudessa esimerkiksi ruokaan, vaatteisiin, vakuutuksiin tai sähköön. Tämän jälkeen laskuri laskee, kuinka paljon kustakin kortista kertyy etua kuukausiostoksien mukaan.

Laskuria käyttäessä kannattaa kuitenkin huomata, että korttien vertailu ottaa huomioon vain ostojen kerryttämät bonukset ja vastaavat edut. Mahdollisia vaihtuvia erikoistarjouksia tai kampanjaetuja laskuri ei huomioi.

Kannattaako.fi -sivustolla on myös lisätietoa eri korteista ja etu- ja asiakkuusohjelmista sekä esimerkkejä erilaisten talouksien tyypillisistä ostoksista. Etukorttijärjestelmät ovat varsin erilaisia, joten niiden etuihin tutustumalla ja ostoksia keskittämällä voi saavuttaa huimia säästöjä.

Jos esimerkiksi helsinkiläinen pariskunta keskittää ostoksensa yhdelle kaupparyhmälle ja kuluttaa kuukaudessa 936 euroa, YkkösBonus-kortilla kertyy etuja vuodessa 400,80 euroa, S-Etukortilla 393,12 euroa ja K-Plussa-kortilla 236,16 euroa.

Jos taas kolmen hengen perhe Kiteeltä kuluttaa 1300 euroa kuukaudessa ja keskittää ostonsa, vuosisäästöjä kertyy K-Plussa-kortilla 798 euroa, S-Etukortilla 780 euroa ja YkkösBonus-kortilla 675,50 euroa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja