Arvostettu bisneslehti listasi maailman parhaat toimitusjohtajat – mukana myös suomalaisnimi! "Kaverilla on näkemystä"

2:24
Video: UPM ilmoitti syyskuussa vähentävänsä Raumalta noin 180 työpaikkaa.

Arvostettu johtamisalan aikakauslehti on listannut menestyneimmät toimitusjohtajat. Listalle pääsi myös yksi suomalaisnimi.

Metsäteollisuusyhtiö UPM:n pitkäaikainen toimitusjohtaja Jussi Pesonen on yltänyt Harvard Business Review’n (HBR) tuoreessa selvityksessä maailman menestyksekkäimpien toimitusjohtajien listalle.

Pesonen on ”The CEO 100”-listan ainoa suomalaisnimi.

Ykkösenä on siruvalmistaja Nvidian luotsi Jensen Huang, kakkosena Salesforce.comin Marc Benioff ja kolmosena ranskalaisyhtiö Keringin François-Henri Pinault.

Pesosen sijoitus on 92.

Suurin osa listattujen toimitusjohtajien johtamista yhtiöistä on amerikkalaisia. Pohjoismaista listalta löytyvät myös Björn Rosengren, joka siirtyi hiljattain Sandvikista ABB:n toimitusjohtajaksi, sekä tanskalaisyhtiö Vestasin Jens Bjørn Andersen.

Listalle on suomalaisjohtajista aiempina vuosina noussut ainakin Sammon Kari Stadigh.

HBR:n listalle nousseet johtajat ovat toimineet toimitusjohtajina keskimäärin 15 vuotta, mikä on selvästi pidempi aika kuin suurten amerikkalaisten pörssiyhtiöiden toimitusjohtajien keskiarvo.

– Listan toimitusjohtajat edustavat huomattavaa pitkäkestoisuutta ja korostavat sitä, kuinka mielellään yhtiöiden hallitukset antavat menestyksekkään johtajan jatkaa tehtävässään monta vuotta, HBR kirjoittaa selvityksessään.

HBR arvioi toimitusjohtajia heidän yhtiöidensä taloudellisen menestyksen sekä vastuullisuuden näkökulmista. Esimerkiksi Amazonin toimitusjohtaja Jeff Bezos ei ole enää viime vuosina yltänyt listalle, sillä Amazon saa vastuullisuusmittareissa verraten alhaiset pisteet.

Naiset ovat listalla varsin aliedustettuja. Vain neljä naista pääsi listalle tänä vuonna. Heistä korkeimman sijoituksen sai Nancy McKinstry, joka johtaa hollantilaista Wolters Kluwer -yhtiötä ja ylsi listalla 16:ksi.

UPM kertoi vastikään, että yhtiön pyynnöstä Pesonen jatkaa tehtävässään toistaiseksi. Vuodesta 2004 UPM:ää vetänyt Pesonen olisi ollut oikeutettu jäämään eläkkeelle ensi vuonna täyttäessään 60 vuotta.

Pesonen valittiin hiljattain myös Kauppalehti Option johtajarankingin voittajaksi.

– Ei ole pahemmin töpeksinyt. Kaverilla on näkemystä. Hyvin hoidettu yhtiö ja hienot tulokset, kuuluivat Pesosta äänestäneiden lukijoiden avoimet kommentit.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja