UPM:n liikevoitto supistui – Jussi Pesonen jatkaa johtajana toistaiseksi

2:24
Video: UPM ilmoitti syyskuussa vähentävänsä Raumalta noin 180 työpaikkaa.

Metsäyhtiö UPM:n vertailukelpoinen liikevoitto laski kolmannella vuosineljänneksellä 342 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 420 miljoonaa. Liikevaihto laski kuusi prosenttia 2,49 miljardiin euroon.

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen sanoo, että tuloksessa näkyy sellun ennätyskorkea hinta viime vuonna. Pesosen mukaan UPM:n liiketoimintojen hyvä kehitys on jatkunut. Talouskasvun hidastuminen erityisesti Euroopassa vaikuttaa kuitenkin UPM:n markkinoihin ja myyntihinnat ovat laskeneet odotetusti.

–  Tämän vuoden toiseen neljännekseen verrattuna liikevoitto pysyi ennallaan. Liiketoiminnan rahavirta oli erittäin vahva, yhteensä 500 miljoonaa euroa. Johdonmukaisen vahva rahavirta ja velaton tase muodostavat vankan perustan kasvuinvestointiemme toteuttamiselle, Pesonen sanoi tiedotteessa.

–  Vuosineljännes oli erittäin merkittävä merkkipaalu yhtiön strategisessa uudistumisessa. Suurin uutinen oli päätös investoida Uruguayssa uuteen, erittäin kilpailukykyiseen sellutehtaaseen, joka tulevaisuudessa nostaa selluliiketoiminnan ja UPM:n tuloksen uudelle tasolle.

Pesonen kertoo, että rakentamisen luvitus ja valmistelu on alkanut tehdastontilla ja Montevideon satamassa. Uruguayn valtio on myös aloittanut rautatien rakentamisen.

Heinä-syyskuun aikana UPM on sulkenut paperikoneen Plattlingin tehtaalla Saksassa. Lisäksi se on kertonut aikovansa sulkea Rauman tehtaan paperikone 2:n, myyvänsä Chapellen sanomalehtipaperitehtaan Ranskassa sekä perustavansa uuden liiketoimintojen palvelukeskuksen Wroclawiin Puolaan.

UPM odottaa, että sen liiketoimintojen tulos jatkuu hyvällä tasolla tänä vuonna.

Pesonen luopuu hallitusvastuusta

UPM kertoi osavuosikatsauksen julkistuksen yhteydessä, että toimitusjohtaja Pesonen jatkaa tehtävässään toistaiseksi yhtiön hallituksen pyynnöstä. Toimitusjohtajasopimuksensa mukaan Pesonen olisi ollut oikeutettu jäämään eläkkeelle, kun hän täyttää 60 vuotta marraskuussa 2020.

Pesonen on toiminut UPM-Kymmenen toimitusjohtajana vuodesta 2004 ja hallituksen jäsenenä vuodesta 2007. Hän on kuitenkin jo ilmoittanut, että ei ole halukas jatkamaan UPM:n hallituksen jäsenenä ensi kevään yhtiökokouksen jälkeen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja