Yhdysvaltain armeija kehittää scifi-asetta: Kun pelkkä huuto ei auta

Yhdysvaltain armeija on kehittämässä kovan äänen käyttöön perustuvaa asetta. Aseen kautta saadaan luotua yhtä voimakasta ääntä kuin lentoon lähtevä suihkuhävittäjä päästää, mutta se ei ammu lainkaan luotia.

Asiasta kertoo Defence One -sivusto. Ääniase luo äärimmäisen nopeita laser-pulsseja luodakseen voimakasta, 130 desibelin ääntä. Sen tarkoitus on toimia pelotteena esimerkiksi väkijoukkojen hallinnassa, jossa pelkkä huuto ei riitä.

Aseen nimi on LIPE (Laser-Induced Plasma Effect). Kyseessä on eräänlainen ääniohjus. LIPE ampuu nanosekunnin mittaisia laserpulsseja kohteeseen. Tällöin syntyy plasmaa, jota manipuloimalla saadaan luotua voimakasta ääntä. Ääni vaikuttaa syntyvän aivan tyhjästä.

Tutkijat ovat testanneet tekniikkaa lyhyillä etäisyyksillä laboratorio-oloissa, mutta aseen kantama ei ole vielä riittävän pitkä tosikäytössä. Tutkijat keskittyvät seuraavaksi kantaman parantamiseen.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun armeija pyrkii soveltamaan plasmatekniikkaa efektien luomiseen. Varsinaista läpimurtoa ei ole vielä kuitenkaan tehty tällä saralla.

Lue myös:

    Uusimmat