Yhdysvalloissa hirmuinen seivästulos – maan ennätys ja ulkoratojen paras 25 vuoteen

Sam Kendricks on tehnyt hirmutuloksen seiväshypyssä yleisurheilun Yhdysvaltain mestaruuskisoissa Des Moinesissa Iowassa. Kendricks taivutti mestariksi tuloksella 606, joka on Yhdysvaltain ennätys ja vie hänet kaikkien aikojen listalla kolmanneksi.

Korkeammalta ovat hypänneet vain ranskalainen maailmanennätysmies Renaud Lavillenie (616) sekä ukrainalainen seiväslegenda Sergei Bubka (615), jotka ovat tehneet parhaat tuloksensa hallissa. Ulkoradalla Kendricksiä kovemman tuloksen on tehnyt vain Bubka (614).

Kendricksin tulos onkin paras ulkoradalla 25 vuoteen, sillä Bubka hyppäsi silloisen ME-tuloksensa 614 Italian Sestrieressä heinäkuussa 1994.

26-vuotias Kendricks kuului ennen tätäkin kuuden metriin kerhoon, hänen ennätyksensä oli kaksi vuotta sitten hypätty 600. Maailman kauden kärkitulos ennen tätä oli Puolan Piotr Lisekin kaksi viikkoa sitten tekemä 602.

Yhdysvaltain ennätys oli ennen tätä tulkinnasta riippuen joko Brad Walkerin tai ruotsalais-amerikkalaisen Armand Duplantisin hallussa.

Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n mukaan maan ennätys oli Walkerin vuonna 2008 hyppäämä 604, mutta Yhdysvaltain yleisurheiluliiton USATF:n sääntöjen mukaan maan ennätyksiin lasketaan kaikkien Yhdysvaltain kansalaisten tulokset. Näin kaksoiskansalaisuuden omaavan Duplantisin viime kesän EM-kisoissa Ruotsin paidassa hyppäämä 605 oli USATF:n mukaan Yhdysvaltain ennätys. Nyt tämä epäselvyys voidaan jättää historiaan, sillä ennätys on kiistatta Kendricksin hallussa.

Kendricks ylitti ennätyskorkeuden toisella yrittämällään. Sitä ennen hän oli ylittänyt kaikki korkeudet ensiyrityksellä.

Kendricks oli kisassa täysin omaa luokkaansa, toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneiden Cole Walshin ja KC Lightfootin tulokseksi jäi 576.

Kendricks on kahden vuoden takainen maailmanmestari ja vuoden 2016 Rion kisojen olympiapronssimitalisti.

Lue myös:

    Uusimmat