Yhdysvalloissa annettiin pakollinen karanteenimääräys Wuhanista evakuoiduille – järeä keino otettiin käyttöön ensimmäistä kertaa 50 vuoteen

Näinkin voi varautua koronavirukseen – Wärtsilä jatkoi kiinalaistyöntekijöidensä lomaa 3:02
Näinkin voi varautua koronavirukseen – Wärtsilä jatkoi kiinalaistyöntekijöidensä lomaa.

Yhdysvalloissa on annettu harvinainen pakollinen karanteenimääräys Wuhanista äskettäin evakuoiduille 195 amerikkalaiselle.

Evakuoidut saapuivat keskiviikkona Kaliforniaan, jossa he ovat olleet alun perin kolmen päivän vapaaehtoisessa karanteenissa.

Yhdysvaltain tautikeskus (CDC) antoi pakollisen karanteenimääräyksen nyt ensimmäisen kerran 50 vuoteen. Karanteeni alkoi siitä päivästä, kun ihmiset lähtivät Wuhanista ja kestää 14 päivää, kertoo CDC:n edustaja Nancy Messonnier.

Kiina arvosteli perjantaina Yhdysvaltoja siitä, että maa oli kehottanut amerikkalaisia karttamaan Kiinaa ja kehottanut siellä olevia lähtemään koronaviruksen takia.

– Tietyt Yhdysvaltain viranomaisten sanat ja teot eivät ole todenperäisiä eivätkä sopivia, Kiinan ulkoministeriön tiedottajan lausunnossa sanotaan.

Sopivana Kiina ei esimerkiksi pidä Yhdysvaltain kauppaministerin Wilbur Rossin taannoista lausuntoa, jonka mukaan koronavirus saattaa auttaa tuomaan työpaikkoja takaisin Yhdysvaltoihin.

Kiinalaisten mielestä sopivaa ei myöskään ole se, että Yhdysvallat on nostanut Kiinaa koskevan matkustusvaroituksen samalle tasolle kuin Irakin matkustusvaroituksen, kertoo uutiskanava CNN.

Lue myös:

    Uusimmat