Mainos

Yhdeksän varusmiestä loukkaantui meripuolustusharjoituksessa Upinniemellä – tapausta tutkitaan

Yhdeksän varusmiestä loukkaantui lievästi Merivoimien meripuolustusharjoituksessa tänään noin kello 17.10.

Loukkaantuneet olivat Uudenmaan prikaatin varusmiehiä. Onnettomuus tapahtui Jurmo-luokan miehistönkuljetusaluksen törmätessä kiveen Upinniemen saaristossa Kirkkonummen edustalla. Aluksessa oli yhteensä 23 varusmiestä.

Merivoimien komentajakapteeni Mika Niemi kertoo, että loukkaantuneiden varusmiesten saamat vammat olivat lieviä. 

– Pääasiassa tällaisia, että pää retkahti oikealta vasemmalle tai osui laivan laipioon. 

Niemen mukaan onnettomuus tapahtui, kun miehistönkuljetusalus oli matkalla harjoituksista takaisin Upinniemen varuskuntaan. 

Onnettomuuden syy ei ole täysin selvillä. Niemi kuitenkin epäilee, että se on voinut johtua suunnistusvirheestä. 

– Tapahtumapaikalla on melko kapea väylä ja onnettomuus tapahtui noin kello 17.10 aikoihin, kun ilta oli jo pimenemässä. Tuolloin alkoi myös sumu ja sade, jotka heikensivät näkyvyyttä merkittävästi. Ensin pieni suunnistusvirhe ja sitten tämä pohjakosketus.

Alueella olevat muut harjoitusjoukot evakuoivat loukkaantuneet mereltä välittömästi. Heidät toimitettiin sairaalahoitoon lisätarkastuksiin. Kiveen osunut miehistönkuljetusalus pääsi Niemen mukaan satamaan "omin moottorein".

Onnettomuus tapahtui kesken Merivoimien meripuolustusharjoitusta (MEPU16), joka on vuoden pääharjoitus. Harjoitus on ollut käynnissä Saaristomeren ja Suomenlahden meri- ja rannikkoalueilla jo reilun viikon ajan.  

Onnettomuustutkintakeskus on aloittanut alustavan tutkinnan tapahtuneesta.

Tänä vuonna Puolustusvoimissa sattuneista onnettomuuksista kohahdutti erityisesti Hangossa sattunut kuolemantapaus, jossa varusmies kuoli ampumaharjoituksessa. Onnettomuustutkintakeskuksen tutkinta paljasti Puolustusvoimien turvatoimissa useita puutteita.

47:30

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.