Yhdeksän lapsen hyväksikäytöstä tuomittu opettaja kiistää syytteensä hovioikeudessa – käräjäoikeuden mukaan kosketteli oppilaita ja teki yhdyntäliikkeitä oppitunnilla

Lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä käräjillä tuomitun helsinkiläiskoulun miesopettajan hovioikeudenkäynti alkoi Helsingin hovioikeudessa keskiviikkona.

Mies tuomittiin joulukuussa 2018 yhdeksän lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä puolentoista vuoden ehdolliseen vankeuteen.

Oikeuden mukaan opettaja muun muassa lähetti nuorille pojille homoseksuaalisia viestejä ja kuvia, hieroi tunneilla tiettyjen oppilaiden hartioita ja niskaa, silitteli heidän hiuksiaan, halasi heitä takaapäin ja kosketteli ja silitteli heidän reisiään.

Hän kiistää hovioikeudessa useiden koskettelujen seksuaalisuuden ja esimerkiksi sen, että olisi tehnyt yhdyntäliikkeitä yhtä oppilasta vasten.

Myös koulun entinen rehtori tuomittiin helmikuussa 2019 sakkoihin, koska hän ei oikeuden mukaan ilmoittanut asiasta poliisille, vaikka tiesi seksuaalisesta viestittelystä. Hänenkään tuomionsa ei ole vielä lainvoimainen, ja rehtorin syytettä käsitellään hovioikeudessa luultavasti alkuvuonna.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja