Yhä useampi vakuuttaa lemmikkinsä

Erityisesti koirien sairaus- ja henkivakuutukset ovat lisääntyneet viime vuosina, mutta myös kissoille ja hevosille otetaan vakuutuksia, kerrotaan vakuutusyhtiöistä.

– Lemmikeistä huolehditaan kuin perheenjäsenistä ja lemmikkien riskeihin varaudutaan usein jopa paremmin kuin ihmisten, sanoo asiantuntija Miramari Kosunen vakuutusyhtiö Fenniasta

Lemmikkivakuutusten määrät ovat nousseet tasaisesti 90-luvulta asti samaa tahtia kuin rekisteröityjen rotukoirien määrä on lisääntynyt, kertoo vakuutusasiantuntija Veli-Pekka Kemppinen Ifistä.

– Aiemmin oli paljon sekarotuisia, joilla ei ollut sairauksia samalla tavalla kuin jalostetuilla koirilla. Myös sairaanhoidon kustannukset olivat alhaisemmat, eikä lemmikkejä siksi vakuutettu, sanoo Kemppinen.

Ifillä vakuutettujen koirien määrä liikkuu kymmenissä tuhansissa. If vakuuttaa myös sekarotuisia koiria, mutta niitä on Kemppisen mukaan vakuutettu vain muutama.

LähiTapiolasta kerrotaan koiravakuutusten määrän kaksinkertaistuneen vajaassa kymmenessä vuodessa.

– Koiravakuutuksia on tällä hetkellä noin 100 000, sanoo tuotepäällikkö Tiina Ala-Outinen vakuutusyhtiö LähiTapiolasta

Kalleimmat vakuutukset rottweilereilla ja tanskandogeilla

Koiravakuutusten hinnoittelu vaihtelee rodun mukaan: mitä sairastelevampi rotu, sitä kalliimpi vakuutus.

– Kalleimpia rotuja ovat isot rodut, kuten tanskandoggi, sekä pitkälle jalostetut rodut, kuten shar pei. Halvemmassa päässä puolestaan on alkuperäisrotuja, kuten suomenpystykorva ja harmaa norjanhirvikoira, sanoo Ala-Outinen.

Myös vakuutusyhtiö Pohjola hinnoittelee vakuutukset rodun mukaan.

– Kalleimmassa luokassa ovat dobermanni, englanninbulldoggi, leonberginkoira ja rottweiler, sanoo tuotepäällikkö Hannu Partanen vakuutusyhtiö Pohjolasta.

Vakuutusyhtiöt kertovat korvaavansa muun muassa koirien ihosairauksia, ontumista, nivelvaivoja ja allergioita.

Vakuutettujen eläinten joukosta löytyy myös eksoottisia eläimiä.

– Papukaijoja ja käärmeitä on vakuutettu myös, mutta ne ovat yksittäistapauksia, sanoo Ifistä Veli-Pekka Kemppinen.

Lue myös:

    Uusimmat