Whitesnake-yhtyeen kitaristi Bernie Marsden, 72, on kuollut

Kitaristi Bernie Marsden vaikutti Whitesnake-yhtyeessä vuosina 1978–1982. 

Whitesnake-yhtyeestä tunnettu kitaristi Bernie Marsden on kuollut 72-vuotiaana perheensä Instagram-tiedotteen mukaan.

Perheen Instagram-kirjoituksen mukaan Marsden kuoli rauhallisesti torstai-iltana 24. elokuuta vaimonsa Fran ja tyttäriensä Charlotten ja Olivian ollessa hänen vierellään. 

– Bernie ei koskaan menettänyt intohimoaan musiikkiin ja kirjoitti sekä äänitti uusia kappaleita loppuun asti, perheen lausunnossa sanottiin. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Marsden oli yksi Ison-Britannian johtavista rock- ja blues-kitaristeista ja kirjoitti sekä oli mukana kirjoittamassa useita Whitesnaken hittikappaleita, kuten Fool for Your Loving, She's a Woman, Walking in the Shadow of the Blues, Trouble ja kansainvälistä hittikappaletta Here I Go Again.

Marsden perusti Whitesnaken vuonna 1978 yhdessä Deep Purplen laulajan David Coverdalen ja kitaristin Micky Moodyn kanssa. Marsden esiintyi yhtyeen ensimmäisellä EP:llä, viidellä albumilla ja yhdellä livealbumilla vuosina 1978–1982. Marsden julkaisi tuona aikana myös kaksi sooloalbumia: And About Time Too (1979) ja Look at Me Now (1981).

Whitesnaken jälkeen Marsden vaikutti useissa eri yhtyeissä, kuten Alaska, MGM ja The Moody Marsden Band. Viimeisimmän sooloalbuminsa nimeltään Trios hän julkaisi vuonna 2022.

Marsden oli tunnettu laajasta ja halutusta yksityisestä kitarakokoelmastaan, joka sisälsi yli 200 kitaraa. Kesäkuussa yksi hänen aarteistaan, vuoden 1959 Gibson Les Paul Standard, joka tunnettiin nimellä The Beast, saatettiin hetkeksi myyntiin yli 1,3 miljoonan dollarin, eli yli 1,2 miljoonan euron, hintalapulla.

Hänen entinen Whitesnake-bänditoverinsa Coverdale kunnioitti Marsdenia sosiaalisessa mediassa

– Olen juuri herännyt kauheisiin uutisiin, että vanha ystäväni ja entinen käärme Bernie Marsden on kuollut. Vilpittömät ajatukseni ja rukoukseni hänen rakkaalle perheelleen, ystävilleen ja faneilleen. Aidosti hauska, lahjakas mies, joka minulla oli kunnia tuntea ja jakaa lavan hänen kanssaan. Lepää rauhassa, Coverdale kirjoitti X:ssä, eli entisessä Twitterissä.

 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

    Uusimmat