Wärtsilä myi suuren dieselvoimalan

Wärtsilälle historiansa suurin voimalakauppa; 160 MW:n voimala Guatemalaan.

Diesel-moottori, Wärtsilä

Wärtsilä on saanut historiansa suurimman voimalatilauksen kaupan arvolla mitaten. Kaupan arvo on yli 130 miljoonaa euroa. Voimala toimitetaan Duke Energy International Guatemala Operaciones Limitada (DEI)-yhtiölle. Voimalan polttoaineena on aluksi raskasöljy ja sitä voi käyttää myös bitumi-vesiemulsio-polttoaineella. Voimalan sijaintipaikka on San Jose Guatemalassa.

- Wärtsilän teknologia valittiin, koska se mahdollistaa voimalan taloudellisen ja luotettavan käytön kustannuksiltaan edullisella polttoaineella. Wärtsilä neuvottelee DEI:n kanssa myös voimalan huolto- ja käyttöpalvelusopimuksesta, sanoo Wärtsilä North America Inc:n toimitusjohtaja Thomas Carbone, joka vastaa Amerikan voimalatoiminnasta.

Wärtsilä toimittaa alan viimeisintä tekniikkaa edustavan voimalan avaimet käteen -toimituksena.

Duke Energy on monialainen kansainvälinen energiayhtiö, jolla on laaja energialaitosten ja energiaosaamisen verkosto. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2000 yli 49 miljardia dollaria. Yhtiön pääkonttori on Charlottessa, Pohjois-Carolinassa USA:ssa. Duke Energy noteerataan New Yorkin Pörssissä (DUK). Lisätietoja yhtiöstä saa internetistä osoitteesta www.duke-energy.com

Wärtsilä on maailman johtava laivojen propulsiojärjestelmien toimittaja ja merkittävä hajautettuun energiatuotantoon tarkoitettujen voimaloiden sekä huolto- ja käyttöpalvelujen tarjoaja. Konserniin kuuluu lisäksi pohjoismainen erikoisteräsyhtiö sekä huomattava osake-omistus, joka tukee ydinliiketoimintojen kehittämistä. Wärtsilän liikevaihto vuonna 2000 oli 2,7 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 10.500.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat