Waltteri Merelän NHL-hanke tauolle – eurooppalainen suurseura iski väliin

Suomalaishyökkääjän Waltteri Merelän ura jatkuu Euroopassa. Merelä, 25, teki vuoden mittaisen sopimuksen sveitsiläisen suurseuran SC Bernin kanssa.

Bern kertoi asiasta maanantaina. Merelä pelasi viime kaudella 19 NHL-ottelua Tampa Bay Lightningin paidassa (1+0). Tämän lisäksi hän tahkosi AHL:ää Syracuse Crunchin nutussa (55 runkosarjaottelua, 15+19=34 ja 8 pudotuspeliottelua, 3+0).

– Merelä on erittäin monipuolinen pelaaja. Olemme hyvin luottavaisia siitä, että hän pystyy taitokapasiteetillaan auttamaan meitä, Bernin urheilujohtaja Patrik Bärtschi totesi seuran verkkosivuilla.

Merelä liittyy nyt tutun valmennuksen alle, sillä Bernin päävalmentajana toimii Jussi Tapola. Merelä ja Tapola tekivät toissa kaudella yhteistyötä Tapparassa, missä kaksikko voitti sekä Suomen että CHL-mestaruuden. Tämän jälkeen Merelä liittyi Leijonien kevään MM-kisajoukkueen matkaan (1 ottelu, 1+0).

Merelän lisäksi Berniä edustaa myös toinen suomalaishyökkääjä, kun Kalle Kossila siirtyy seuran riveihin ruotsalaisen Växjö Lakersin puolelta.

Lue myös:

    Uusimmat