Vyön alle jysähtäneestä lyönnistä hämmentävä päätös nyrkkeilyn MM-ottelulle – "En halunnut lähettää häntä takaisin"

Yhdysvaltalainen Terence Crawford säilytti nyrkkeilyn välisarjan maailmanmestaruutensa teknisellä tyrmäyksellä ottelussa brittiläistä Amir Khania vastaan New Yorkissa Suomen aikaa aikaisin sunnuntaiaamuna. 

Ottelu sai dramaattisen ja hieman hämmentävän lopun kuudennessa erässä. Crawford osui vasemman käden lyönnillään liian alas, Khanin oikeaan lonkkaan, minkä seurauksena haastaja vetäytyi kulmaansa. 

Khanilla olisi ollut oikeus käyttää ylimääräinen viisi minuuttia toipumiseen, mutta tätä hän ei tehnyt. Sen sijaan iskijän valmentaja Virgil Hunter totesi kehätuomarille, ettei Khan pysty jatkamaan. 

– En halunnut lähettää häntä takaisin kehään, kun hänen jalkansa eivät toimineet, Hunter perusteli AP:n mukaan

Ottelu oli edennyt tuohon asti Crawfordin tahdissa. Hän muun muassa pudotti Khanin kanveesille jo avauserässä, mistä Khan kuitenkin toipui melko hyvin. Crawford johti kamppailua pistekorteissa selvästi. 

– Näin, että hän alkoi murentua. Se oli vain ajan kyse. Olin pettynyt, että (Khanin) kulmaus päätti ottelun, mutta Virgil on hieno valmentaja, ja hän vain piti huolta ottelijastaan. Tiedän, ettei hän (Khan) halunnut lopettaa noin, Crawford totesi. 

Khan tunnusti Crawfordin paremmaksi. 

– Nyt tiedän, miksi hän on maailman paras ottelija, Khan summasi. 

Suomalainen Edis Tatli koki tyrmäystappion Teofimo Lopezille MM-ottelun esikamppailussa.

Alla kuvia Tatlin tappiosta. 

Tatli-Lopez-ottelu kuvina 0:25
Kuvia Edis Tatlin ja Teofimo Lopezin ottelusta. 

Lue myös:

    Uusimmat