Mainos

Vuosaaren sataman rakentaminen alkoi

Vuosaaren sataman rakennustyöt alkoivat tänään, kun ministeri Kimmo Sasi muurasi aamupäivällä sataman peruskiven.

Vuosaaren sataman rakennustyöt on aloitettu tänään. Liikenneministeri Kimmo Sasi muurasi Itä-Helsinkiin rakennettavan sataman peruskiven kello 10.

Helsingin kaupunginjohtaja, ylipormestari Eva-Riitta Siitonen vakuuttaa, että satamahankkeesta hyötyvät niin Helsingin kaupunki kuin valtiokin.

-Helsingin satama rakentaa sataman ja nämä väylät, niihin osallistuu alkuvaiheessa valtio puolella ja kaupunki toisella puolella. Ja valtio saa ne rahat takaisin Keski-Pasilasta.

Vuosaaren sataman on tarkoitus valmistua vuonna 2008.

Sasi selvityttää väylähankkeiden ympäristökustannukset

Liikenne- ja viestintäministeriö perustaa lähiaikoina työryhmän, jonka tehtävänä on selvittää väylähankkeisiin liittyvien ympäristökustannusten suuruus, liikenne- ja viestintäministeri Kimmo Sasi kertoi peruskivenmuuraustilaisuudessa.

Toinen perustettava työryhmä selvittää sitä, miten ympäristöasioihin liittyvää valitusprosessia voitaisiin kehittää, kun on kyse isoista väylähankkeista. Sasi otti asian esille siksi, että hänen arvionsa mukaan Vuosaaren sataman rakentaminen on lykkääntynyt 6-8 vuotta valitusten vuoksi.

-Rahassa viivytyksen kustannuksia on vaikea mitata. Summa kuitenkin liikkunee kymmenissä miljoonissa euroissa, ja se on paljon, Sasi sanoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.