Mainos

Vuorotteluvapaasta myönteisiä kokemuksia

Tutkimuksen mukaan vuorotteluvapaa hyödyttää sekä vapaalle jääneitä että heidän sijaisiaan. Puolet vuorotteluvapaan pitäjistä työskentelee kuntasektorilla.

Vuorotteluvapaalla olleet palkansaajat ja sijaisiksi palkatut työttömät kokevat hyötyneensä selvästi vuorotteluvapaasta. Palkansaajat jaksavat sen ansiosta paremmin, ja sijaisuudet edistävät sijaisten myöhempää työllistymistä, kertoo Jyväskylän yliopistossa tehty tutkimus.

Vuorotteluvapaajärjestelmä otettiin käyttöön vuonna 1996. Vuosina 1996-2004 vuorotteluvapaalle jäi 90 885 palkansaajaa. Naisten osuus vuorottelijoista ja sijaisista oli noin 71 prosenttia.

Puolet vuorottelijoista työskentelee kuntasektorilla, kolmasosa yrityksissä ja kymmenesosa valtiolla. Vuorottelijoiden yleisimmät toimialat ovat terveys- ja sosiaalipalvelut, julkinen hallinto, teollisuus, kuljetus ja tietoliikenne ja koulutus.

Vuorottelijoiden, sijaisten ja työnantajien kokemuksia kartoitettiin postikyselyin ja teemahaastatteluin syksyllä 2004. Kyselyihin vastanneita oli 1640.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.