Mainos

Vuokrakaksio Vuosaaressa

Johanna-äiti ja 8-vuotias Igor-poika asuvat Helsingin Vuosaaressa kerrostalokaksiossa. Ympäristö on kalastusta harrastavalle kaksikolle aivan napakymppi. Puistomaisen Vuosaaren rannat kutsuvat heittämään virveliä ja käsistään kätevä Johanna löytää metsistä materiaaleja erilaisiin askartelutöihinsä.

Aloitetaan Igorin huoneesta, josta heti huomaa, että värejä pitää olla: keltaista, punaista ja turkoosia. Erikoinen korkeaselkäinen tuoli on Johannan isän veistämä. Igorin työpöytä ja tuoli ovat vanhoja löytöjä. Pöydän kulmalla istuu herra Natunen ja odottaa Igoria koulusta kotiin.

Olohuone on energisen punainen ja ensimmäiseksi huomio kiinnittyy muhkeaan nojatuoliin huoneen nurkassa.

– Mahdumme siihen köllöttelemään yhdessä Igorin kanssa, Johanna kertoo ja jatkaa, että oli toivonut tuolia kahdeksan vuotta ja lopulta päätti ostaa sen. Se onkin keittiön pöydän lisäksi ainoa uusi esine tässä kodissa.

Isän puutöitä ja itämaista tunnelmaa

Vanha arkku on äidin ja isän peruja ja kaunis kaappi sen yläpuolella on isän tekemä. Johannan isä on alkanut harrastaa puutöiden tekemistä ja hienoja töitä on päätynyt paljon Johannan ja Igorin kotiin.

Johannan sänky on kaksion olohuoneessa. Punaisen päiväpeiton päällä on isoäidin virkkaama pitsipeitto. Punainen tyynylajitelma muodostaa sängystä päiväksi sohvamaisen lepopaikan. Sisutuksessa on käytetty myös paljon metallivärejä, jotka tuovat vähän itämaista tunnelmaa.

Parveke saa henkäisemään ihastuksesta. Mitkä värit ja mikä tunnelma!

Päätyseinää peittävät heinäseipäät ja kalusteiden värit ovat kuin itämaisesta sadusta! Nurkassa seisoo Johannan koivunoksista punoma kartio. Ja sen edessä on sammalpalloja ja mustikanvarpuja. Kynttilät saavat palaa rauhassa lasitetun parvekkeen tuulettomuudessa.

Mukavat korituolit ovat äidin ja isän kesämökiltä. Rakkaat kalusteet saivat uuden värin jonka Johanna poimi jo aiemmin maalamastaan isoisän tekemästä pöydästä. Pöytä onkin varsinainen herkkupala kuvioineen ja väreineen, kuten koko parveke. Kyllä värit antavat ihmiselle voimaa, varsinkin näin pimeänä aikana. Tämän kotikäynnin jälkeen tuntee olevansa täynnä hyvää energiaa!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.