Vuoden Viinit 2002 on valittu

Vuoden Viinit kilpailu ry:n järjestämässä kilpailussa Vuoden 2002 Viiniksi on valittu yhdysvaltalainen Clos du Bois Marlstone 1997. Sen tuottaja on Clos du Bois Winery ja Suomen edustaja Allied Domecq Spirits & Wine ja sen hinta on 38,99 . Viini tulee Kaliforniasta ja sen rypälekoostumus on 52% Cabernet Sauvignon, 44% Merlot ja 4% Petit Verdot. Rypäleet on kasvatettu Alexander Valleyssä. Viini ei ole Alkon valikoimissa.

Viini palkittiin platinadiplomilla. Lisäksi jokaisessa kolmessatoista kilpailusarjassa palkittiin kolme parasta viiniä kulta-, hopea- ja pronssidiplomilla.

Tuomaristo luonnehtii voittajaviiniä seuraavasti: Viini on väriltään tummanpunainen. Leveässä ja hyvärakenteisessa tuoksussa on savua ja mustaherukkaa. Maku vastaa tuoksua. Loistavassa maussa on tummia kypsiä marjoja. Hyvät tanniinit. Juotava nyt.

Kilpailun viisi punaviini- ja neljä valkoviinisarjaa perustuivat hintarajoihin. Lisäksi oli sarjat ros viineille, makeille väkevöimättömille viineille, kuohuviineille ja samppanjoille

Kilpailu järjestettiin jo viidennen kerran. Siihen otti tänä vuonna osaa 450 viiniä, joista loppukilpailuun selvisi 82 viiniä. Kilpailun tarkoituksena on löytää kussakin kilpailusarjassa hinta-laatusuhteeltaan parhaat Suomessa saatavilla olevat viinit sekä edistää viinitietoutta.

Lue myös:

    Uusimmat