Vuoden tiepalvelumiehen vinkki kesän automatkalle: "Talvirenkaan voi hyödyntää vararenkaana"

Vuoden tiepalvelumieheksi valittu Juha Kemppainen on tottunut auttamaan keskellä korpea juuttuneita autoilijoita. Rengasrikko on hänen mukaansa yleinen ongelma Kainuun huonokuntoisilla teillä.

Pääkuvan video

Autoliiton ohjeet maantiellä ajamiseen

Autoliiton vuotuisia tiepalvelupäiviä vietettiin kesäkuun puolivälissä jo 50. kerran. Tänä vuonna Autoliiton tiepalvelupäivien tapahtumat järjestettiin hajautetusti Inarin kunnan alueella, Inarissa ja Ivalossa. Avajaisten yhteydessä julkistettiin perinteiseen tapaan Vuoden tiepalvelumies.

Titteli myönnettiin tänä vuonna 56-vuotiaalle hyrynsalmelaiselle Juha Kemppaiselle. Valinnan kriteereinä olivat muun muassa vuosia jatkunut aktiivisuus, innovatiivisuus ja esimerkillisyys Autoliiton tiepalvelumiehenä Kainuun haasteellisissa olosuhteissa.

Hyvän tiepalvelumiehen ominaisuuksiin kuuluvat korjaustaidon lisäksi auttamisen halu, ystävällisyys, avuliaisuus, luovuus ja empaattisuus. Aina kun tiepalvelumiestä tarvitaan, on autoilijalla jonkinlainen hätä ja matka pitäisi saada mahdollisimman nopeasti jatkumaan.

– Kainuun suunnalla tiet ovat huonossa kunnossa ja rengasrikkoja tulee paljon. Pienten rengasvaurioiden korjaaminen onnistuu tien päällä, mutta pahasti vaurioituneet renkaat aiheuttavat nykyään ongelmia, kun vararenkaita ei uudemmissa autoissa enää juurikaan ole, Kemppainen toteaa.

– Jos autossa ei ole vararengasta, suosittelen sijoittamaan talvirenkaan auton vararengastilaan. Sen alle vaihto sujuu tiepalvelumieheltä kesäyönä keskellä korpitaivalta huomattavasti nopeammin kuin uuden renkaan hankkiminen, Kemppainen sanoo.

Kemppainen muistuttaa myös Kainuun pitkistä etäisyyksistä, sillä tyypillisimpiä Autoliiton tiepalvelun avustuskeikkoja ovat juuri rengasrikko, polttoaineen loppuminen sekä apuvirran anto.


Lähde: Autoliitto

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja