Vuoden 2016 liikuntatrendit listattiin: Kärjessä uusi hitti!

Vuodenvaihde on hyvä ajankohta aloittaa uusia harrastuksia ja tehdä elämäntapamuutos. Mitä lajeja vuonna 2016 harrastetaan, ja mikä nyt on in liikuntamaailmassa?

American College of Sports Medicine on listannut jo kymmenen vuoden ajan liikuntatrendejä uudelle vuodelle. Tuoreessa ennustuksessa kärkeen on kiilannut uusi trendi: puettavat mittalaitteet. Teknologiset innovaatiot ovat mullistaneet fitnessbisneksen ja omien liikuntasuoritusten kirjaamisesta on tullut monelle arkipäivää.

– Puettavat mittalaitteet ovat ohittaneet kehonpainoharjoittelun ja HIIT-treenin tämän vuoden tutkimuksessa, kertoo tutkimusta johtanut Walter R. Thompson Georgian yliopistosta.

– Mittausteknologiasta on tullut osa jokapäiväistä elämää, ja se vaikuttaa tapaamme suunnitella ja toteuttaa treenejä. Mittalaitteet tarjoavat mahdollisuuden saada palautetta omasta suorituksesta välittömästi. Ne myös motivoivat ihmisiä saavuttamaan liikunnallisia tavoitteitaan.

Fitness-trendit vuodelle 2016

1. Puettavat mittalaitteet

2. Kehonpainoharjoittelu

3. HIIT-treeni

4. Voimaharjoittelu

5. Fitness-ammattilaisuus ja alan koulutus

6. Personal trainerit

7. Toiminnallinen harjoittelu

8. Iäkkäille suunnitellut fitnessohjelmat

9. Liikunta- ja laihdutusohjelmat

10. Jooga

Vuoden 2015 ykköstrendi oli kehonpainoharjoittelu. Vuonna 2014 kärkipaikkaa piti HIIT-treeni, joka tulee sanoista high-intensity interval training. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja