Voiko pelkkä turkin väri paljastaa kissasi todellisen luonteen?

Uuden selvityksen mukaan kissan turkin väri voisi antaa osviittaa kissan luonteesta. Näinköhän?

Ei ole kissan karvoihin katsominen – vai onko? Eläinlääkinnän ammattilaisten mukaan on mahdollista, että kissan turkin väri voisi kertoa, kuinka aggressiivisia kissat ovat ihmisiä kohtaan.

Kalifornialaisen yliopiston teettämässä selvityksessä tarkasteltiin yli 1 200 kissanomistajan kokemuksia kissojensa käytöksestä ihmisiä ja muita kissoja kohtaan sekä kartoitettiin niiden aggressiivista käytöstä.

Näiden tulosten mukaan...


Kaikkein aggressiivisimmat kissat olivat: Mustavalkoiset ja harmaavalkoiset kissat.

Kaikkein epäsosiaalisimmat kissat olivat: Kilpikonnaväritteiset ja valkomustaoranssit kissat.

Kaikkein ystävällisimmätkissat olivat: Yksiväriset kissat.

Mutta tätä ”tutkimusta” ei kannata ottaa liian tosissaan, sillä se perustuu ainoastaan ihmisten kokemuksiin. Tutkimus julkaistiin Journal of Applied Animal Welfare Science -lehdessä lokakuussa 2015.

Ennakkoluulojen sävyttämä kissa

Tiesitkö, että kokomustat ja ruskeat kissat ovat niitä, joita ei adoptoida yhtä innokkaasti? Eritoten mustaan kissaan liittyy edelleen vahvoja ennakkoluuloja ja uskomuksia: monet pitävät mustaa kissaa epäonnentuojana ja sen pelätään useimmiten olevan aggressiivinen ja huonokäytöksinen.

Halloweenin aikana mustia kissoja ei myöskään suostuta adoptoimaan Yhdysvalloissa: näin varmistetaan, ettei mustia kissoja kohdella kaltoin tuona ajankohtana. Mustia kissoja on pidetty paholaisen ja noitien kätyrinä – ja tästä syystä niitä on kohdeltu kaltoin.

Eli ei, älä tuomitse kissaa sen turkin värin perusteella.

Katso myös: Kissojen kanssa kahvilla Helsingissä

Lähde: Aol.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja