Voiko otsatukka sivujakauksella todella toimia? Kolme helppoa ja toimivaa tyyliä

Vuoden 2021 hiusväritrendit 2:13
Tänä vuonna hiusvärimuodissa palataan hiusten luonnollisen väriin, jota voidaan korostaa kevyesti kirkastavilla kevytväreillä ja -sävytteillä.

Vuoden suosituin tukkatrendi on otsatukka. Tässä on kolme oikeasti toimivaa tyyliä erityisesti sivujakauksella hiuksiaan pitäville "vanhuksille".

Tasaisin väliajoin maailmaan syntyy erilaisia hiustrendejä, jotka valtaavat Pinterestin ja muotilehtien sivut. Jos TikTokia käyttävää Z-sukupolvea on uskominen, tämän hetken kuumin tukkatrendi on otsatukka – eritoten kasvoja kehystävät kevyen ilmavat curtain bangsit, eli suomennettuna verhomainen otsatukka, kertoo Bustle. Z-sukupolveksi kutsutaan 1990-loppupuolella tai 2000-luvun alussa syntyneitä ihmisiä.

1960-luvulla kasvoja kehystäviä otsatukkia rokkasi muun muassa aikansa huippujulkkis, Brigitte Bardot. Samantyyliset verhomaiset otsikset ovat menneet ja tulleet, ja ovat kehystäneet monien julkimoiden kasvoja aikojen saatossa. Muun muassa Halle Berry, Jennifer Lopez ja Hilary Duff ovat kokeilleet tyyliä. 

Nyt erityisen muodikas verhomainen otsis eroaa perinteisestä otsatukasta jonkin verran. Tasapaksun palkin sijaan otsatukka lyhenee nyt keskustaa kohti, kun taas sivuilla hiukset jätetään pidemmiksi. Näin saavutetaan nimensäkin mukainen verhomainen efekti kasvojen molemmille puolille. Malli sopii monille huksille: lyhyille, pitkille, suorille ja kiharille.

Sivujakaus vai keskijakaus otsatukalle?

Uutisoimme äskettäin, että nuorten mielestä sivujakauksella hiusten pitäminen on vanhojen ihmisten juttu. Sivujakausta on verrattu jopa kaljuuntuvien miesten comb over -hiustyyliin.

Verhomainen otsatukka voisi perinteisesti vaatia keskijakauksen etenkin nuoremman sukupolven pitäessä sivujakausta auttamattoman epämuodikkaana.

– Näemme usein verhomaisia otsatukkia stailattuna keskijakaukselle niin, että otsatukka reunustaa kasvoja tasaisesti molemmin puoliin, julkimoiden hiuksia laittava hiusstylisti Sally Hershberger kertoo Bustlelle.

Totuus on kuitenkin se, että verhomaisen otsatukan voi stailata myös sivujakauksen nimeen vannoville aivan hyvin. Lopputulos on yllättävän raikas ja muodikas.

Yksinkertaisimmin selitettynä sivujakaukselle leikattava otsis jättää toisen puolen otsatukasta paksummaksi toiseen puoleen verrattuna. Hershberger huomauttaa, ettei sivujakauksella suinkaan menetetä keskijakauksella saavutettavaa kasvoja pehmeästi kehystävää efektiä.

Tällainen on suosittu susitukka

Tällä hetkellä muoti peräänkuuluttaa huolettomuuden ja hallitun kaaoksen perään. Tästä elävä esimerkki on suosittu susitukka, eräänlainen modernin sotkuinen versio kasarin takatukasta. Susitukkaan kuuluu myös lähes automaattisesti verhomainen otsatukka.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Tästä syystä sivuotsatukkaan stailattu otsis onkin juuri sitä niin kutsuttua  je ne sais quoi:ta, mistä tämän hetken hiusmuodissa on kyse.

Ennen kuin juokset varaamaan aikaa, kampaajaltasi ystävällinen muistutus:

– Jos päätät leikata itsellesi otsatukan, on hyvä tietää, että otsis vaatii jokapäiväistä stailaamista, Hershberger muistuttaa.

Tässä kolme helppoa ja tyylikästä tapaa pitää verho-otsatukkaa sivujakauksella. Näin Pinterestin ja TikTokin vallannut tukkatrendi taipuu myös sivujakausta käyttävien milleniaalien ja boomereiden hiuksiin.

Kuohkea sivuheitto

– Sivulle heitetty verho-otsatukka on todella klassinen tapa stailata hiukset, Hershberger sanoo.

Se on myös yllättävän helppo saavuttaa kotioloissa. Föönaamalla saat sivuotsikseen volyymia ja sipauksen glamouria.

– Käytä föönauksessa pyöröharjaa, Hershberger ehdottaa.

Vesiputous

Brigette Bardot'n utuisen eteeristä katsetta kehystävät vesiputouksen lailla putoavat suortuvat ovat toisaalta ajattomat, mutta nyt myös huippumuodikkaat. Tällaisessa otsatukassa hiukset on kerrostettu seuraamaan linjassa lyhyimmästä osiosta aina kasvoja kehystäviin hiusten latvoihin asti. Tällöin otsatukka valuu ja laskeutuu kasvojen sivuille kaartaen kuin vesiputous konsanaan.

Hiusstylisti Sacha Harford suosittelee, että otsatukka kannattaa föönata kuivaimen matalimmalla teholla hiusten juurista latvoihin päin, kunnes tyvi on kuiva, mutta latvat ovat vielä kosteat. Sen jälkeen aseta harja vaakaan ja harjaa suortuvia sivuille niin, että etenet pikkuhiljaa sivuille. Jos hiuksesi ovat luonnostaan kihartuvat, anna suortuvien hieman kuivua ja stailaa ne mieluummin sormia apuna käyttäen.

Kasvoja kehystävät suortuvat

Pidempi kasvoja kehystävä sivuotsatukka on ehkä suosituin ja helpoin tapa rokata otsatukkaa. Syy on yksinkertainen: tyyli on helppo ylläpitää ja se sopii oikeastaan kaikille kasvonmuodoille.

Hershberger ohjeistaa etsimään luonnollisen sivujakauksen paikan. Sen jälkeen hiukset jaetaan puolilleen. Hän ohjeistaa aloittamaan sivuotsatukan otsan alaosasta ja lopettamaan pisimmät suortuvat leuan korkeudelle riippuen vähän kasvojen muodosta.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Bustle

Kuvat: All Over Press, Shutterstock ja Instagram.

Lue myös:

    Uusimmat