Voiko mies olla yhä kiinnostunut, vaikka olisi itse laittanut suhteen poikki? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään! 

"Voiko mies olla yhä kiinnostunut, vaikka olisi laittanut itse suhteen poikki? Hän saattaa yhä törmätessämme katsoa perään tai pysähtyä juttelemaan, sekä tuijottaa suoraan silmiin. Pitääkö minun kysyä suoraan, onko kiinnostusta kuitenkin? Vai ilmoittaako mies itse, mikäli on tehnyt virhearvion?" kysyy nimimerkki Mamselli.

Näin miesraati vastasi!

”On mahdollista, että mies on vielä kiinnostunut ja on vaan älynnyt myöhemmin, että kaipaakin sitä toista. On myös olemassa sellainen vaihtoehto, että mies on vähän kahdenvaiheilla, että hän ei ole täysin varma haluaako olla toisen kanssa vai ei. Näistä ei aina oikein ota selvää."
– 23, sinkku 

"Joku tohveli saattaa vielä haikaillakin entisen perään. Tai jos mies on laittanut järkisyistä homman poikki, kuten esimerkiksi välimatkan tai muun vastaavan takia, niin sittenhän tilanteet voi elää ja mieli muuttua."
– 26, parisuhteessa

"Kyllä mies varmasti kykenee kertomaan, jos hänellä on haluja yrittää uudestaan. Perään ja silmiin katsomiset voivat vihjata kiinnostuksesta, mutta toisaalta erossa kyse ei välttämättä ollut kiinnostuksen puutteesta, vaan siitä, ettei suhde edennyt halutulla tavalla. Jos näin olisi ollut, niin keskustelu olisi ollut luontevampaa kuin ero. Jos kiinnostus oli kuitenkin eron aikaan kadonnut ja myöhemmin nostanut päätään, niin mies kyllä kertoo siitä. Toki voit aina kertoa olevasi edelleen kiinnostunut hänestä ja katsoa, josko mies vastaa samalla tavalla."
– 33, sinkku

"Luulen, että siinä saattaa olla pientä huomionhakua, koska tietää, että siinä on joskus ollut jotain ja sitä saa varmasti vieläkin, vaikka on erottu. Mutta fakta on myös se, että jos on pitkä takana suhde, niin eivät tunteet koskaan kuole täysin, jos ero on sovinnossa tehty. Kyse on kuitenkin ihmisestä, jonka kanssa on mahdollisesti jaettu paljonkin tekemisiä ja salaisuuksia. Toinen teoria on se, että mies haluaa pitää niin sanotusti takaportin auki, tai oman egon takia pitää toista hieman narun päässä "varalla", jos kaikki ei menekään nappiin tai ei ole omista tunteista sittenkään varma."
– Mies, 30, avoliitossa

"Eron syyt eivät automaattisesti kumoa vastapuolessa olevia miellyttäviä asioita joihin on alun perin ihastunut. Vaikka juttu ei välttämättä toiminut parisuhteen tasolla, niin sen ulkopuolella tilanne saattaa olla "kaikki entinen miinus parisuhteen ongelmat". Tosin tuossa tilanteessa suhteen uudelleenyrittäminen toisi vain samat ongelmat takaisin. Ja on sitäkin, että asioiden todellisen arvon tajuaa vasta kun ne on menettänyt. Tapauskohtaista, keskustelemalla se selviää."
– Mies, 39, parisuhteessa


Lue myös:

    Uusimmat