Voiko liivatetta pakastaa?

Teen aina joskus kakkua, johon tulee pohja kaurasta, rasvasta, vehnäjauhoista ja sokerista. Pohja paistetaan ja päälle tehdään irtoreunavuokaan liivate-cremeseos. Päälle vielä mehusta ja liivatteesta hyytelö. Voiko kakun pakastaa? Taru

Hei Taru!
Voit pakastaa kakun. Itse olen pakastanut liivatehyytelökakun vuoassaan. Olen laittanut kakun mahdollisimman kylmään pakastimeen, jotta kakku jäätyy nopeasti, eikä syntyisi kiteytymistä hyytelön rakenteeseen. Laita siis pakastin ajoissa pakastusteholle. Kakku laitetaan suoralle vaakatasolle - ainakin arkkupakastimella tämä tulee huomioida.

Jäädyttyään olen irrottanut kakun vuoastaan (irtopohjavuoka tai leivinpaperisuikaleet apuna) ja siirtänyt sen tukevalle alustalle, esim. muovilautaselle ja sujauttanut lautasineen isoon Minigrip-pussiin tai muuhun vahvaa muovia olevaan riittävän isoon ja tiiviiseen muovipussiin. Silikonivuoka on varmasti myös kätevä tähän, jos sellaisen omistaa.

Sulata pakastettu kakku hitaasti, esim. jääkaapissa. Älä sulata missään nimessä mikrossa, sillä sitä liivatekakku ei kestä.

Ystävällisin terveisin,
Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat