Ristomatti Hakola kaatui dramaattisesti – Norjan tykit tekivät rajun tempun

Suomalaisnaisten tavoin kaikki puolierävaiheessa hiihtäneet neljä suomalaismiestä karsiutuivat jatkosta maailmancupin perinteisen sprintissä Saksan Oberstdorfissa. Ristomatti Hakola kaatui harmillisesti viimeisessä puolivälierässä.

Hakola kompastui kumoon puolivälierän loppupuolella tiiviissä porukassa radan sisäreunassa, ja menetti mahdollisuutensa jatkoon. Hakola jäi erässään viimeiseksi.

Kaikki suomalaismiehet hiihtivät eri erissä. Lauri Vuorinen oli erässään kolmas, Iivo Niskanen neljäs ja Lauri Lepistö viides.

Niskanen revitteli erässään lauantain yhdistelmäkisan tapaan, mutta tuloksetta.

Niskanen nykäisi sprintissä erän puolivälissä keulapaikalla, mutta suomalaisen paukut oli syöty erän lopussa eikä hänellä ollut asiaa taisteluun suorista jatkopaikoista. Myöskään aika ei riittänyt jatkoon.

Lauantain yhdistelmäkilpailussa Niskanen teki irtioton perinteisen osuudella, mutta hänet ajettiin nopeasti kiinni ja hän sippasi osuuden lopussa. Niskanen hiihti kisassa lopulta kahdeksanneksi.

Kläbo tykitti

Miesten sprintin loppukilpailun ratkaisi viimeisessä nousussa edukseen Norjan Johannes Hösflot Kläbo, joka karkasi muilta tikkaamalla ylämäkeen rajusti juoksumaisella tyylillään. Norja juhli kolmoisvoittoa, kun seuraaville sijoille tulivat Pål Golberg ja Erik Valnes.

Vuorinen oli lopputuloksissa 13:s, Niskanen 19:s, Lepistö 23:s ja Hakola 26:s.

Juttua päivitetty lopputuloksilla kello 14.27.

Lue myös:

    Uusimmat