Ohhoh: Iivo Niskanen romahti täysin, mutta sitten nähtiin hurja yllätyskäänne

Iivo Niskanen romahti maastohiihdon maailmancupin 15+15 kilometrin yhdistelmäkisan perinteisen osuudella, mutta nousi vielä taisteluun kirkkaimmista sijoituksista Saksan Oberstdorfissa. Niskanen sijoittui lopulta kahdeksanneksi.

Niskanen teki vauhdikkaan irtioton viiden kilometrin jälkeen ja karkasi muusta joukosta hetkellisesti useiden sekuntien päähän. Kärkijoukkoa harventanut suomalainen ajettiin kuitenkin piakkoin kiinni, ja hänen rivakka vetonsa kostautui.

Niskanen notkahti perinteisen osuuden lopussa ja vajosi vaihtoon tullessa yhdeksänneksi, kolmisenkymmentä sekuntia kärjen perässä. Seitsemän kärkimiestä mahtuivat tässä vaiheessa 10 sekunnin sisään.

Kärki hiihti kuitenkin vapaan osuutta rauhallista vauhtia ja Niskanen nousi kaukaa takaisin kärkiporukkaan, oltuaan hetkellisesti jopa 33 sekuntia keulaa perässä. Kärkiryhmään mahtui vapaan osuuden aikana toistakymmentä hiihtäjää.

Niskanen otti jälleen koko kisan kärkipaikan 25 kilometriin tultaessa, mutta taipui aivan viimeisillä kilometreillä, kun vierellä alettiin lyödä kovaa. Suomalaistähti hiihti maaliin kahdeksantena.

Kisan voitti maailmancupia johtava Venäjän Aleksandr Bolshunov ennen Norjan Simen Hegstad Krügeriä, Sjur Rötheä, Martin Johnsrud Sundbytä ja Hans Christer Holundia.

Ristomatti Hakola oli 21:s ja kilpailun kärkipaikalla 5,2 kilometrin väliaikapaikassa käväissyt Perttu Hyvärinen 24:s.