Suomalaisnaisille kävi tylysti Oberstdorfin sprintissä – Venäjän tähti korjasi potin

Kaikki puolivälierävaiheen neljä suomalaisnaista karsiutuivat jatkosta maastohiihdon maailmancupin perinteisen sprintissä Saksan Oberstdorfissa. Voittoa juhli Venäjän Natalia Neprjajeva.

Anne Kyllönen hiihti omassa puolivälierässään kolmanneksi, eikä hänen aikansa riittänyt jatkoon. Erän kärkikaksikko Natalia Neprjajeva ja Anna Svendsen karkasi muulta joukolta viimeisen ylämäen rytminvaihdoksellaan.

Krista Pärmäkoskella ei ollut eväitä taistella jatkopaikasta, vaan hän jäi eränsä loppua kohden armotta häntäsijoille. Pärmäkoski hiihti Slovenian Anamarija Lampicin voittamassa erässä viidenneksi.

Myös Kerttu Niskanen ja Vilma Nissinen olivat aseettomia, kun heidän erässään alettiin toden teolla ratkoa jatkopaikkoja. Niskanen oli erässä neljäs, Nissinen jumbo eli kuudes.

Naisten sprintin voiton korjasi venäläistähti Neprajeva ennen Lampicia ja Yhdysvaltain Jessica Digginsiä. Voitto oli Neprjajevalle kauden ensimmäinen.

Kyllönen oli parhaana suomalaisnaisena lopputuloksissa 14:s. Niskanen sijoittui 18:nneksi, Pärmäkoski 22:nneksi ja Nissinen 27:nneksi.

Juttua päivitetty lopputuloksilla kello 14.12.

Lue myös:

    Uusimmat