Mainos

Virus vei vuoden ikäisen pojan sairaalaan – äiti varoittaa helposti tarttuvasta taudista: "En voi tehdä mitään auttaakseni häntä"

Äiti varoittaa kaikkia vaarasta, joka viattomalta tuntuvassa pusussa tai kosketuksessa voi oikein piillä. 

Yhdysvaltalaisäiti Samantha Rodgers kertoo lääkäreiden epäilleen hänen näppyläisen poikansa, Julianon, sairastavan flunssaa, mutta toisin kuin flunssassa, pojan oireet eivät ottaneet helpottuakseen – päinvastoin. Rakkulat levisivät ympäri kehoa ja poika alkoi kärsiä kovista kivuista. 

– Rakkulat kasvoivat ulos hänen suustaan. Jälkiä alkoi ilmestyä hänen käsiinsä, kaulaansa ja vatsaansa, Rodgers kertoo.

Kolmen lääkärireissun ja lukuisten testien jälkeen totuus pojan tilasta paljastui: hänelle diagnosoitiin herpes. Poika oli todennäköisesti saanut tartunnan viruksen kantajalta, joka oli koskettanut tai suukotellut poikaa. Sitä, keneltä poika oli herpeksen saanut, ei ole pystytty selvittämään.

Poika tulee kantamaan virusta lopun elämäänsä

Herpes on herpes simplex -viruksen aiheuttama tulehdus iholla tai limakalvolla, joka leviää helposti syljen, ihon ja kosketuksen välityksellä. Vaikka Julianon kunto on nyt menossa parempaan suuntaan, hän tulee kantamaan virusta elimistössään loppuelämänsä.

– Tämä on kurjaa, sillä tämä on nyt loppuelämän ongelma. Nyt aina, kun hänelle nousee kuume tai hän sairastuu, rakot voivat puhjeta. En tiedä, kuinka pystyn käsittelemään asian, Rodgers toteaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Yritän parhaani. Se on surullista. Se särkee sydämeni, enkä voi tehdä mitään auttaakseni häntä, äiti kertoo.

Julianon pitäisi päästä pian kotiin, missä äidin seuraavana tavoitteena on saada poika syömään ensimmäistä kertaa viikkoon. Hän toivoo myös, että ihmiset ymmärtäisivät, kuinka helposti herpes voi oikein tarttua – ja keneltä tahansa.

– Ainoa, mitä voin sanoa, on, että ole varovainen. Se voi olla kuka tahansa; paras kaverisi, siskosi, veljesi, äitisi. Se voi olla kuka tahansa, äiti toteaa ja muistuttaa lisäksi käsien pesun tärkeydestä.

Lähteet: Wric, KFVS

***

0:33

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.