Virkapukuinen poliisi oli astumassa yhdelle Helsingin vaarallisimmista suojateistä suorassa lähetyksessä – mitä teki Kia-kuski?

Autoilijoiden suojatiekäyttäytyminen on tänään erityisessä syynissä. Kävimme tehovalvontapäivän kunniaksi ylittämässä Helsingin Töölössä sijaitsevan suojatien, joka on monellakin tapaa tavallista vaarallisempi.

Poliisi suorittaa tänään keskiviikkona suojateiden tehovalvontaa. Huomiota kiinnitetään erityisesti ajoneuvojen kuljettajiin ja heidän toimintaansa suojateiden läheisyydessä.

MTV Uutiset Live tutustui keskiviikkona yhteen Helsingin vaarallisimmista suojateistä. Mannerheimintien Taka-Töölössä ylittävä leveä suojatie on monen sitä käyttävän jalankulkijan kauhistus.

– Tällaisia ei kaupunkisuunnittelussa enää tehdä, vanhempi konstaapeli Jani Markkanen Helsingin poliisista kertoo MTV Uutiset Livelle.

Miksi tämä suojatie on niin vaarallinen?

Kyseisestä suojatiestä tekee Markkasen mukaan erityisen vaarallisen sen valo-ohjauksen puute sekä ylitettävien kaistojen määrä.

– Tässä on kaksi kaistaa ajoneuvoille molempiin suuntiin ja lisäksi keskellä kulkee vielä raitiovaunukaistat molempiin suuntiin.

– Ei minkäänlaista keskisaareketta, mihin jalankulkija pääsisi niin sanotusti turvaan vilkkaassa liikenteessä, jos ei kerralla pääse ylittämään koko suojatietä, Markkanen kuvailee.

MTV Uutiset Live myös ylitti suojatien yhdessä poliisin kanssa. Joko virkapukuinen lainvalvoja jäi oranssin Kia Sportagen kuljettajalta huomaamatta tai sitten liikennesäännöissä on vielä runsaasti kertaamisen varaa.

– Jalankulkija tulossa, pitäisi antaa tietä. Ei hirveästi noteerattu meitä, Markkanen toteaa videolla.

Artikkelin yläpuolella olevalla videolla poliisi paljastaa muun muassa sen, millaisia sakkoja suojatiesääntöjen rikkomisesta on tänäänkin luvassa autoilijoille.

Lue myös:

    Uusimmat