Mainos

Viranomaisilta tietoisku vanhemmille – Itävallassa lapsi putoaa ikkunasta joka kolmas viikko

Itävallassa putoaa keskimäärin joka kolmas viikko lapsi ikkunasta. Samasta syystä kuolee jopa kolme lasta vuodessa. 

Tutkimustulokset julkaisi Itävallan turvallisuusvirasto. Virasto tutki vuodesta 2010 alkaen 85 tapausta, joissa oli mukana alle 15-vuotias lapsi.

The Local verkkojulkaisun mukaan valtaosa (70 prosenttia) putoamisista tapahtui alle viisivuotiaille ja neljänneksessä tapauksista ikkunasta pudonnut on ollut alle kolmevuotias.

– Suurimmassa osassa tapauksista lapsen kanssa on ollut kotona joku. Tämä on siis pahasti aliarvioitu vaara, vaikka onnettomuudet olisi helposti ehkäistävissä, sanoo turvallisuuslautakunnan johtaja Othmar Thann.

Virasto muistuttaa, että lasta vahtivien ei tulisi jättää lasta valvomatta asuntoa tuuletettaessa. Se suosittelee myös lukkojen asentamista parvekkeen oviin ja ikkunoihin. Ikkunoiden ja ovien läheisyyteen ei suositella laitettavaksi kalusteita, joiden päälle lapsi voi nousta tai esineitä, jotka voivat houkutella lasta kiipeämään ikkunalle.

Seuraukset putoamisesta voivat olla kohtalokkaat, vaikka lapsi selviäisikin elossa. Sisäiset vammat ja halvaantuminen ovat hyvin tavallisia. Putoaminen kahden metrin korkeudesta voi koitua kuolemaksi, jos lapsi putoaa päälleen. Toisaalta putoamisesta viidennestä kerroksesta voi selvitä hengissä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.