Viranomaiset saivat tarpeekseen: Tesla suljettiin tylysti kuolonkolaritutkimusten ulkopuolelle

0:49

Tesla on ilmaissut närkästyneisyytensä liittyen taannoisen kuolonkolarin tutkijoiden toimintaan. Viranomaiset puolestaan sulkivat Teslan tutkimusten ulkopuolelle.

Pääkuvan videolla nähdään kuvaa onnettomuuspaikalta.

Yhdysvaltain onnettomuustutkintalautakunta NTSB käynnisti tutkimuksensa 38-vuotiaan Walter Huangin menehdyttyä rajussa kolarissa maaliskuun lopulla. Huangin Teslan Autopilot-toiminto oli onnettomuushetkellä aktiivisena, ja auton uskotaankin ohjanneen itse itsensä päin betonista liikenteenjakajaa.

Tesla on jo aiemmin kertonut tutkimuksissa selvinneen, että Huang ei reagoinut auton pyyntöihin tarttua rattiin. Se pitää Huangia syypäänä onnettomuuteen. 

NTSB:n Robert Sumwaltin ja Teslan toimitusjohtajan Elon Muskin kerrotaan kuitenkin joutuneen tällä viikolla sanaharkkaan. Musk ilmoitti Teslan vetäytyneen onnettomuuden tutkinnasta, mutta Sumwalt riensi nopeasti korjaamaan, että se oli itse asiassa NTSB, joka sulki Teslan tutkimusten ulkopuolelle.

Kinastelu ei päättynyt tähän, vaan Tesla syyttää NTSB:n olevan enemmän huolissaan lehtien otsikoista kuin liikenneturvallisuuden parantamisesta. NTSB:n mukaan yhteistyö Teslan kanssa on osoittautunut mahdottomaksi, koska yhtiö on itse julkistanut yksityiskohtia keskeneräisestä tutkimuksesta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja