Viranomaiset ehtivät viime hetkellä pelastamaan: Suomalaisnainen kuvasi itsemurhayrityksensä nettiin

25:22

Tämän illan Rikospaikka-ohjelma kertoo Riihimäellä lokakuussa sattuneesta tapauksesta, jossa nainen yritti tehdä lääkkeillä itsemurhaa suorassa nettilähetyksessä. Poliisin mukaan tapaus on ensimmäinen Suomessa.

Rikospaikan tietojen mukaan 1990-luvulla syntynyt suomalaisnainen videoi itsemurhayritystä suorana Ylilauta-keskustelufoorumille. Poliisi vahvistaa asian MTV:lle.

– Tällainen tapaus on ollut. Tässä on kyseessä valitettava ilmiö, joka näyttää yleistyvän maailmalla, rikoskomisario Ari Pullinen Hämeen poliisista sanoo.

Pullisen mukaan itsemurhaa yrittäneen naisen livestriimauksesta tuli tieto viranomaisille ja siihen suhtauduttiin heti vakavasti.

Poliisin ja muiden viranomaisten nopealla toiminnalla nainen löytyi ja hänet pystyttiin pelastamaan ajoissa. Onneakin oli operaatiossa mukana.

Poliisin mukaan nainen olisi menehtynyt, jos viranomaiset eivät olisi löytäneet paikalle.

MTV:n tietojen mukaan naisella on ollut mielenterveysongelmia. Kun nainen oli tapahtuneen jälkeen päässyt kotiin sairaalasta, hän oli yrittänyt vielä kahdesti itsemurhaa. 

Ulkomailla useita itsemurhia suorassa lähetyksessä

Vuosi sitten sosiaalisessa mediassa levisi viraalina video, jossa sydänsuruista ja sukulaisensa hyväksikäytöstä kärsinyt 12-vuotias tyttö päätyi kohtalokkaaseen tekoon Cedartownin pikkukaupungissa, Georgian osavaltiossa Yhdysvalloissa.

Hän laittoi livestriimauksen eli suoratoiston Facebookissa pyörimään, käveli ulos, asetteli puuhun hirttoköyden, sanoi näkemiin ja hirttäytyi.

Tapaus herätti vakavaa keskustelua muun muassa nuorten mielenterveysongelmista, niihin puuttumisen kynnyksestä sekä verkkomaailmasta.

Poliisi poisti livelähetyksen tallenteen tytön Facebook-sivulta, mutta se oli ehtinyt levitä viraali-ilmiönä sosiaalisessa mediassa ympäri maailmaa.

Toisessa tapauksessa 19-vuotias ranskalaisnainen teki itsemurhan suorassa Periscope-lähetyksessä. Nainen lähetti nettiin videota, kun hän hyppäsi junan alle lähellä Pariisia.

Nainen oli aiemmin julkaissut videon, jossa hän kehotti nuorempia katsojia olemaan katsomatta seuraavaa lähetystään. Hän sanoi "lähettävänsä viestin", joka voisi olla shokeeraava.

Videolla nainen kertoi joutuneensa raiskatuksi ja nimesi tekijän.

Rikospaikka MTV3-kanavalla keskiviikkoiltaisin klo 22.40.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja