Vinkkejä kylpyhuoneen sisustukseen

Oletko suunnittelemassa kylpyhuoneen sisustamista? Tässä muutamia käytännön vinkkejä:

- Laatat ja laattasaumat: Kylpyhuoneen lattialaatat eivät saa olla liukkaita. Vesi lisää liukastumisvaaraa. Valitse siis joko lasittamattomia klinkkereitä, pinnaltaan epätasaisen aaltoilevia lasitettuja klinkkereitä tai sitten sellaisia lasitettuja klinkkereitä, joihin on laitettu kitkaa lisäävää hiekkaa.

- Valitse laattasauman väri järkevästi. Laattasaumat pinttyvät ajan myötä veden epäpuhtauksista ja saippualiuoksesta johtuen. Täysvalkoiset saumat kellastuvat, tummat tulevat läikikkäiksi.

- Lasitiili on upea materiaali kylpyhuoneen seinissä. Se keventää raskaita rakennelmia ja suodattaa mukavasti valoa. Väri- ja kuviovalikoimaa riittää ja jo muutamalla lasitiilellä saa aikaan hyvän säväyksen. Lasitiilen asennuskaan ei ole nykyään työlästä. Siitä pitävät huolen kätevät asennusjärjestelmät.

- Oletko hankkimassa suihkukaappia ? Kirkas lasi tai plexipinta on puhtaana kaikkein kaunein mutta valitse sellainen vain, jos olet intohimoinen siivoaja. Saippuavedellä on ikävä tapa kuvioida kirkas pinta hetkessä epäsiistiksi ja tahrat ovat tiukassa; epätasaiset valmiiksi roiskitun näköiset pinnat ovat huomattavasti armollisempia.

- Missä kuivatetaan pyyhkeet? Sähköllä toimiva tai vesikiertoinen kuivausteline on kätevä ja aivan ehdoton kun on kyse lapsiperheen kodista. Tumppujen ja myssyjen kuivaamiseen paras teline on "sarvi"malli, johon tumput voi pujottaa niin, että niiden sisuskin kuivuu.

- Kenellä on tänä aamuna pesuvuoro ensimmäisenä ? Kaksi pesuallasta on mainio tapa välttää aamutorailu jos perheen aamurutiinit tapahtuvat samanaikaisesti.

- Kylpyhuoneessa tarvitaan riittävästi säilytystilaa. Vaikka pesualtaan alla kulkevat johdot peittävä jalusta näyttää linjakkaalta ja hyvältä, mietipä kannattaisiko sittenkin sijoittaa allas tasoon, jonka alaosassa on kaappeja.

- Pesuallas on sijoitettava paikkaan, jossa sen eteen jää tarpeeksi tilaa, jotta peseytyessä mahtuu kumartumaan esteettä. Varaa altaan molemmin puolin myös riittävästi kyynärpäätilaa, sillä on vaikea peseytyä mukavasti jos allas on kiinni sivuseinässä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja