Vilttikausi kutsuu löhöilemään

Festarikävijän, rantalomailijan, eräretkeilijän ja sohvalla makailijan tärkeimpiin lomavarusteisiin kuuluu ehdottomasti viltti tai huopa. Oikeasta materiaalista valmistettu peite palvelee käyttäjäänsä, satoi tai paistoi.

On aika hieroa aurinkorasvaa olkapäille, sujauttaa aurinkolasit nenälle, pakata piknikeväät ja -juomat kylmälaukkuun, napata viltti kainaloon ja suunnata luonnonhelmaan. Kallionrinteet, metsät, puistot, hiekkarannat ja festarialueiden ruohikkoiset rinteet kutsuvat viltin levittäjiä. Sateisena iltana on puolestaan ihanaa käpertyä lämpimään huopaan sohvalle ja katsoa vaikkapa vanhoja leffoja. Oli keli mikä tahansa, lomailun kuumin tuote on ehdottomasti viltti tai huopa!

Köllöttelyä rannalla

Viltti valitaan ensisijaisesti käytön ja maaperän mukaan. Hiekkarannalle soveltuu hyvin esimerkiksi pyyhe tai kaislamatto. Ikean meriruohosta valmistettu Sommar-rantamatto kuivuu nopeasti, joten siinä voi huoletta loikoilla märälläkin uimapuvulla.

Pehmeällä peitteellä kelpaa vaikka nukkua päiväunet. Ikean Brunkrissla-huopa on pehmeää ja helppohoitosta fleeceä, jonka voi pestä normaalisti 40 °C:ssa. Sitä voi halutessaan käyttää myös yhden hengen sängyn päiväpeitteenä.

Piknikkorista löytyy huopa ja herkkuja

Piknikillä on tyypillisesti huoleton meininki: lapsilla läikkyy mehua, keksinmurusia putoilee, sula jäätelö ja mansikat aiheuttavat helposti tahroja. Piknikille ei siis ehkä kannata hankkia kalleinta ja vaaleinta vilttiä. 100 % puhdas puuvilla on kestävää ja likaa hylkivää materiaalia.

Oli huolellinen tai ei, tahroja tulee väistämättä melkein aina – viimeistään itse nurmikosta. Niitä ei tule kuitenkaan säikkyä: piknikviltissä saa näkyä, että kivaa on ollut! Oikeilla materiaali- ja värivalinnoilla pystyy silti vähentämään lian näkymistä. Tummat ja kirjavat väripinnat piilottavat lian kätevästi.

Pehmoisen lämpimiä unelmia

Viltit ja huovat tulevat hyötykäyttöön myös kylmemmällä säällä. Ulkoterassilla voi paksujen vaatteiden sijaan kääriytyä romanttisesti peitteisiin ja huopiin, tai vaihtoehtoisesti rentoutua vällyjen alla sohvalla. Suomalainen Lennol Oy on jo lähes 40 vuoden ajan valmistanut tekstiiliteollisuuden tuotteita niin kotimaisiin kuin ulkomaisiin koteihin. Kuvassa Lennolin peite ja tyyny hauskoin tupsukoristein.

Askon Salsa-huovat ovat 100 % villaa, joten niiden alla ei tule kylmä. Värivalikoimasta löytyy tietenkin yksi tämän päivän trendikkäimmistä: limenvihreä. Ruskea ja valkoinen sopivat luonnollisena jatkeena niin terassille kuin olohuonekalustukseenkin. Lämmin oranssi antaa piristävän ilmeen muuten neutraalin väriseen olohuoneeseen.

Sohvalla löhöilyyn ei kuitenkaan riitä ainoastaan sohva ja huopa: koristetyyny viimeistelee olohuoneen sisustuksen. Indiskan limenvihreä, kauniisti kirjailtu koristetyyny sopii hyvin vihreän, valkoisen tai ruskean huovan kanssa.

Teksti: Tuuli Virta / Mediafocus

Kuvat: Asko, Ikea, Indiska ja Lennol

Lue myös:

    Uusimmat