Mainos

Vilja Eerikan murhaa puidaan hovissa lokakuussa

Viime vuoden äitienpäivänä väkivaltaisesti kuolleen 8-vuotiaan Vilja Eerikan henkirikosjuttua puidaan Helsingin hovioikeudessa lokakuussa.

Hovioikeudesta vahvistetaan MTV3 Uutisille, että asian käsittelyyn on varattu yksi päivä. Oikeuskäsittely pidetään 16. lokakuuta, ja tuomio asiasta tulee vähintään kuukauden päästä tästä.

Murhasta elinkautisiin tuomitut Touko Päiviö Tarkki ja tämän naisystävä Sirpa Helena Laamanen jättivät kummatkin valituskirjelmän Helsingin käräjäoikeudelle huhtikuussa. Molemmat ovat ilmoittaneet kokonaan tyytymättömyyttään tuomioon.

Molempien puolustus on vedonnut siihen, ettei tytön kuolema äitienpäivänä ollut tahallinen henkirikos.

Helsingin käräjäoikeuden mukaan teko oli vakaasti harkittu, erityisen julma ja raaka sekä kokonaisuutena arvostellen törkeä.

– Lapselle on aiheutettu erittäin suurta kärsimystä sitomalla hänet niin, että hän on kuollut tukehtumalla hitaasti useiden tuntien aikana, oikeus totesi tuomiossaan.

Oikeudenkäynnissä ilmeni, että tytön elämä oli helvetillistä jo ennen kuolemaa. Isä ja äitipuoli tuomittiin murhan ohella pahoinpitelystä, kuten lyömisestä ja pakkosyöttämisestä. Murhaa edeltävän kuukauden ajan hänet sidottiin öiksi, mitä oikeus piti vapaudenriistona.

Helsingin käräjäoikeus antoi tuomionsa asiasta 19. maaliskuuta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.