Viime vuonna Pride-juhlaa vietti Helsingissä jopa 100 000 ihmistä, tänään tapahtumaa juhlitaan uudella tavalla ympäri maailman

1:52
Katso videolta viime vuoden Pride-tunnelmia

Viime vuonna Pride-juhlinta sujui Helsingissä rauhallisesti. Tapahtumaan arvioitiin tuolloin saapuneen jopa noin 100 000 ihmistä. Nyt käytäntöjä on muutettu ympäri maailman.

Tänä vuonna sukupuolivähemmistöjä juhlivia Pride-kulkueita ja -tapahtumia on jouduttu perumaan tai lykkäämään tänä vuonna monissa maissa koronaviruspandemian vuoksi.

Pridea vietetään silti tänään maailmanlaajuisesti verkon välityksellä, ja sitä voi seurata esimerkiksi Youtubessa ja Facebookissa.

Koko vuorokauden kestävässä tapahtumassa on luvassa esimerkiksi musiikkiesityksiä ja puheita. 

Tapahtumassa kuullaan myös useita poliitikkoja, mukana ovat muun muassa Yhdysvaltain ex-varapresidentti Joe Biden ja Kanadan pääministeri Justin Trudeau

Berliinissä ihmiset kuitenkin myös marssivat Nollendorfplatzilta Potsdamer Platzille, kertoi Der Tagesspiegel.

Samaan aikaan Berliinissä järjestettiin myös rasismin vastainen tapahtuma Black Lives Matter. Koronaviruksen takia maahan oli merkitty turvavälit osoittavia merkkejä. Useimmilla oli myös maskit kasvoillaan. Tilaisuuden aikana järjestäjät myös muistuttivat turvaväleistä.

5:40
Katso videolta, miten prideä on juhlittu tänä vuonna.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja